Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Župan kaže da je sve besprijekorno

Na lošu gradnju u Strašniku upozoravao je prije više od 20 godina: "Štedjelo se na materijalu"

Aktualno Galerija Posljedice potresa u selu Strašnik u blizini Petrinje	 - 4 Posljedice potresa u selu Strašnik u blizini Petrinje - 4 Foto: DNEVNIK.hr Stjepan Prašnjak Stjepan Prašnjak Foto: DNEVNIK.hr Saniranje krova u Strašniku Saniranje krova u Strašniku Foto: DNEVNIK.hr Mještani obnavljaju kuću u Strašniku - 2 Mještani obnavljaju kuću u Strašniku - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Selo Strašnik nakon potresa u Banovini Galerija 1/5 >>
Tlo u Banovini i dalje neprekidno podrhtava. Tadašnji predsjednik mjesnog odbora Stjepan Prašnjak još je 1998. godine upozoravao na lošu gradnju u Strašniku.

''Danas je to, uslijed svih nedavnih događaja, pokazalo nekvalitetnu gradnju, odnosno uštedu građevinskog materijala. Od betona, željeza, cementa i sve ostalo što sačivanja kompleks i jezgru te kuće koja bi morala biti stvarno stabilna za buduće stanovanje'', istaknuo je Stjepan Prašnjak.

Dimnjaci su se prve godine počeli urušavati. ''Na nekoliko kuća koje su namijenjene za dva do tri člana, snijeg je pao i dimnjaci su se - urušili. Dva, tri elementa su pala. Kod moje punice se isto to dogodilo. Onda smo to njezin sin i ja slagali natrag'', rekao je Prašnjak.

S druge pak strane, župan tvrdi kako je sve napravljeno besprijekorno. ''Ne znam, ja se ne petljam, nisam arhitekt ni projektant, izvođač radova, a nisam ni nadzirao. Mi smo samo gledali i čekali sretni trenutak da se već jednom uselimo u svoje buduće domove'', kazao je 

Ne vjeruje u kvalitetnu obnovu ni nakon potresa. ''Lobiji su uvijek bili lobji. Neka nastave ovim tempom, na ovakav način'', kroz sarkazam je rekao Prašnjak. ''Ako nastave takvim načinom, neka nam nitko neka ne dolazi u dvorište. Neka nam daju građevinski materijal, mi ćemo sami slagati'', istaknuo je Prašnjak. Je li ih itko kontaktirao iz institucija, policije ili USKOK-a, Prašnjak kaže kako ih policija zapravo samo upozorava za brzu vožnju na cesti, USKOK dolazi za kriminal, ali da se ne sjeća svog slučaja.

Pročitajte i ovo Darinko Dumbović "Nesmotrenost u komunikaciji" Dumbović još jednom komentirao razbijanje ograde: "To nije bio incident, ispričao sam se dečkima"

Pročitajte i ovo Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje NEMA OZLIJEĐENIH Petrinja pod blokadom, gradonačelnik ne isključuje mogućnost evakuacije: "Moramo se dislocirati iz strogog centra grada"

''Policija vas upozorava na cesti. Hoće li to konačno sjesti pod nečiju čizmu, da se zna kad netko nešto gradi? Ili država ili privatnik. Privatna tvrtka mora stajati iza svoga posla, jer vi ste to platili. Ovo je država platila, odnosno narod - da se možemo vratiti natrag. Svi zajedno, na kraju krajeva'', zaključio je Stjepan Prašnjak.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene