Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Lipa" i "radost" postali su trend

Ozbiljna situacija postala inspiracija za šale: "Ima nekakve duhovitosti u svakodnevici koja je poprilično mračna"

Poruke Ivana Turudića i Josipe Rimac mnogima su, osim zbog spornog sadržaja, zanimljive i zbog načina na koji su razgovarali.

Nakon što su objavljene poruke Ivana Turudića i Josipe Rimac, mnogi su primijetili dio gdje ona njega pozdravlja: "Di si radosti", a on njoj odgovara: "Di si lipa?" Sve zahvaljujući tim porukama, po Hrvatskoj se proširio trend.

Zagrebačku Mimaru prvo su krasili grafiti "Di si lipa" i "Di si radost" koje su radnici s gradilišta ekspresno prekrili, ali su iste poruke osvanule idući dan.

Pročitajte i ovo Katarina Jusić Mezga - 2 Četiri godine krađe Detalji skandala na fakultetu u Rijeci: Poznato s čime su muljali i za što su osumnjičeni bivši dekan i suradnici

Sociolozi objašnjavaju da su "lipa" i "radost" postali trend u svakodnevnom govoru.

"Osim što im je intrigantno jer se radi o politici, ima nekakve duhovitosti u svakodnevici koja je poprilično mračna. Ni još uvijek s duhovitošću možemo raspravljati o vrlo ozbiljnim temama i, ako to postoji, onda je to nada za demokraciju", rekla je sociologinja Jana Vukuć tijekom razgovora s reporterkom Dnevnika Nove TV Anjom Perković.

Unatoč ozbiljnoj situaciji, inspiracija za šale u javnosti ne nedostaje, a više o ovoj temi možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene