Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri godine krađe

Detalji skandala na fakultetu u Rijeci: Poznato s čime su muljali i za što su osumnjičeni bivši dekan i suradnici

Aktualno Galerija Katarina Jusić Mezga - 4 Katarina Jusić Mezga - 4 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić Mezga - 3 Katarina Jusić Mezga - 3 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić Mezga - 2 Katarina Jusić Mezga - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Katarina Jusić Mezga - 1 Galerija 1/4 >>
Bivši dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci i njegovi suradnici pod istragom su policije zbog navodne pronevjere novca.

Skandal na Ekonomskom fakultetu u Rijeci – bivši dekan Alen Host i njegovih devetero suradnika pod istragom su zbog sumnje da su u četiri godine pronevjerili više od 380.000 eura.

"Informacija s Fakulteta, koji je autonomna sastavnica Sveučilišta u Rijeci, u četvrtak je bilo malo. Izjave nisu htjeli dati ni aktualni dekan ni rektorica Sveučilišta. Neslužbeno doznajemo da je problem u projektima na kojima je osumnjičena ekipa radila, a samim time se uz projekte vežu i putovanja te putni nalozi", iz Rijeke je izvijestila reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave Načela i izričaji Oglasilo se Ministarstvo pravosuđa: Malenica objasnio što je Turudić mislio

Sve je trajalo od 2018. do 2022.godine, a policijska istraga traje već neko vrijeme.

"Ono što se zna jest da im se na teret stavlja počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Osim bivšeg dekana, kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno i nastavno te tehničko osoblje Fakulteta", objasnila je reporterka.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 25 Poruka s Pantovčaka Milanović: "Plenković sustavno laže, nije tražio sigurnosne provjere Turudića"

Jusić Mezga je saznala da osumnjičenici nisu predani pritvorskom nadzorniku, nego su na slobodi.

"Neki od njih ispitani su još ranije, a ispitivanja će se provoditi i u daljnjem tijeku postupka. Otpetljavanje cijelog ovog klupka, kako neslužbeno doznajem, krenulo je iz samog Ekonomskog fakulteta. Kada je stigla nova uprava, provedena unutarnja revizija pokazala je da postoje određene nepravilnosti. Sada je na potezu Županijsko državno odvjetništvo", zaključila je Jusić Mezga.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene