Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Linić: prijedlogom proračuna Vlada dokazuje da je zastrašena i neambiciozna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić govoreći o prijedlogu državnog proračuna za ovu godinu, ocijenio je kako Vlada i kroz ovaj proračun dokazuje da je zastrašena, da ne zna i da nema ambicije.

Kako je rekao Linić, "nažalost velik broj projekata i velik broj reformi neće se riješiti u ovoj godini, plaće će biti ispod realnog rasta, a neće se provesti niti restrukturiranje gospodarstva".

Pročitajte i ovo Vlada želi zagrabiti u mirovinsku štednju - 3 Mogućnosti i bojazni Vlada posegnula u džepove budućih umirovljenika, preusmjerili bi milijardu eura: "Veliki je rizik za korupciju" Ilustracija Vlada odriješila kesu Predstavljen proračun za iduću godinu: Dnevnik Nove TV provjerio tko su najveći gubitnici i dobitnici

Dodao je kako već u prvoj godini mandata nove vlasti koja bi, smatra on, trebala biti ambiciozna i koja bi trebala učiniti mnoge promjene da bi 2009. Hrvatska ozbiljno konkurirala za ulazak u Europsku uniju, Vlada pokazuje da je zastrašena, da ne zna i da nema ambicije.

"Ova Vlada ima samo jednu želju, a to je ostati na vlasti i trošiti novac poreznih obveznika", ustvrdio je Slavko Linić dodavši kako ova Vlada očito ne zna pokrenuti gospodarstvo u Hrvatskoj.

Žalosno je, smatra on, da Hrvatska ima Vladu koja predlaže proračun s većom inflacijom od gospodarskog rasta, što je samo potvrda njezine zastrašenosti i neambicioznosti.

Po riječima SDP-ova saborskog zastupnika Željka Jovanovića, proračun nije niti razvojan niti socijalan, već je konzervativan i restriktivan. On je novinare izvijestio kako je ova stranka podnijela 380 amandmana na proračun te da kroz izmjene triju zakona nudi rješenje za zaustavljanje pada životnog standarda. To su Zakon o zdravstvenom osiguranju, Zakon o doprinosima za obvezna osiguranja ta Zakon o porezu na dohodak.

Saborski zastupnik i predsjednik istarskog SDP-a Dino Kozlevac izjavio je kako predloženi državni proračun nije razvojan te kako ne otvara perspektivu razvoja Republike Hrvatske.

"Takvim su proračunom prostori i građani osme izborne jedinice kažnjeni jer se nisu opredijelili za opciju koja danas vlada u Hrvatskoj", naglasio je Kozlevac dodavši kako proračun prvenstveno vodi računa o tome da zadovolji ambicije koalicijskih partnera.

Naime, on smatra nedopustivom i sramotnom činjenicu da će prema prijedlogu proračuna Istarskoj županiji pripasti svega sedamdesetak milijuna kuna od ukupno 120 milijardi kuna, koliko će iznositi proračun.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene