Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić govoreći o prijedlogu državnog proračuna za ovu godinu, ocijenio je kako Vlada i kroz ovaj proračun dokazuje da je zastrašena, da ne zna i da nema ambicije.


Kako je rekao Linić, "nažalost velik broj projekata i velik broj reformi neće se riješiti u ovoj godini, plaće će biti ispod realnog rasta, a neće se provesti niti restrukturiranje gospodarstva".

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: ''Zabranili bi rad nedjeljom osim 16 tjedana u godini'' Ministar rada Josip Aladrović Ministar Aladrović i župan Žinić odgovorili gradonačelniku Petrinje: ''Oni su dobili najviše, 30 milijuna kuna. Ovo nije korektno od njega''

Dodao je kako već u prvoj godini mandata nove vlasti koja bi, smatra on, trebala biti ambiciozna i koja bi trebala učiniti mnoge promjene da bi 2009. Hrvatska ozbiljno konkurirala za ulazak u Europsku uniju, Vlada pokazuje da je zastrašena, da ne zna i da nema ambicije.

"Ova Vlada ima samo jednu želju, a to je ostati na vlasti i trošiti novac poreznih obveznika", ustvrdio je Slavko Linić dodavši kako ova Vlada očito ne zna pokrenuti gospodarstvo u Hrvatskoj.

Žalosno je, smatra on, da Hrvatska ima Vladu koja predlaže proračun s većom inflacijom od gospodarskog rasta, što je samo potvrda njezine zastrašenosti i neambicioznosti.

Po riječima SDP-ova saborskog zastupnika Željka Jovanovića, proračun nije niti razvojan niti socijalan, već je konzervativan i restriktivan. On je novinare izvijestio kako je ova stranka podnijela 380 amandmana na proračun te da kroz izmjene triju zakona nudi rješenje za zaustavljanje pada životnog standarda. To su Zakon o zdravstvenom osiguranju, Zakon o doprinosima za obvezna osiguranja ta Zakon o porezu na dohodak.

Saborski zastupnik i predsjednik istarskog SDP-a Dino Kozlevac izjavio je kako predloženi državni proračun nije razvojan te kako ne otvara perspektivu razvoja Republike Hrvatske.

"Takvim su proračunom prostori i građani osme izborne jedinice kažnjeni jer se nisu opredijelili za opciju koja danas vlada u Hrvatskoj", naglasio je Kozlevac dodavši kako proračun prvenstveno vodi računa o tome da zadovolji ambicije koalicijskih partnera.

Naime, on smatra nedopustivom i sramotnom činjenicu da će prema prijedlogu proračuna Istarskoj županiji pripasti svega sedamdesetak milijuna kuna od ukupno 120 milijardi kuna, koliko će iznositi proračun.