Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O stanju u Hrvatskoj

Linić: Najveća se bitka vodi kako bi se smanjio fiskalni deficit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući stanje u Hrvatskoj ministar financija Slavko Linići, kao najveći problem vidi velik javni dug i način kako ga riješiti.

Ministar Linić je za Reuters izjavio da je Hrvatska zemlja koja ulazi u Europsku uniju s povećanim deficitom iznad 3 posto. Najveća bitka, kako kaže ministar, vodi se kako bi se smanjio fiskalni deficit.

>>
'Bivša vlast ostavila je više od 20 milijardi SKRIVENIH DUGOVA!'

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Slika nije dostupna Odgovarao tviterašima VIDEO Linić: Svi su za promjene, a kada ih treba provesti, svi su protiv

Smanjenje poreznih opterećenja prema gospodarstvenicima, nešto je na čemu se također radi, a sve kako bi domaći poduzetnici bili konkurentni na tržištu, zaključio je ministar Linić.

'Aktivnost Vlade je kako povećati gospodarski rast, kako pokrenuti stabilan gospodarski rast, to su prije svega strane investicije u energetici, posebno u željeznici. Još uvijek puno toga nije privatizirano, što znači da s našom imovinom sami možemo rješavati dug', kazao je Linić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene