Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vlada zemlju vodi u krivom smjeru'

Linić: Glavni val krize dolazi za mjesec, dva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić izjavio je danas kako je hrvatsko gospodarstvo već zahvatila kriza, ali da se njezin glavni val očekuje za mjesec ili dva.

'SDP ocjenjuje da će biti teško, stoga će na lokalnim izborima nuditi rješenja, jer je aktualna vlast na čelu s premijerom Ivom Sanaderom dokazala da zemlju vodi u krivom smjeru', rekao je Linić na konferenciji na novinare.

Pročitajte i ovo Novac na bankomatu, ilustracija Solidarne mjere ili kozmetika Banke donijele mjere za građane pogođene krizom, oporba nezadovoljna, ministar poručuje: ''Očekujemo više“ Trebamo li strahovati od nove krize? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pušemo li na hladno? Trebamo li strahovati od nove krize? Ekonomski stručnjak tvrdi: ''Ako i dođe, dočekat ćemo je bolje od one iz 2008. godine''

Kao glavnog krivca za složene gospodarske prilike u zemlji Linić je prozvao Vladu i premijera Sanadera. Linić je podsjetio da je samo prije tri mjeseca Sanader rekao kako Hrvatska neće pretrpjeti krizu, nego će ostvariti 2 ili 4 posto gospodarskog rasta te da neće biti gubitaka radnih mjesta i da se dobro puni proračun.

Sada su međutim umjesto njega na sceni ministri Šuker, Polančec i Kosor - to je čovjek koji ne želi reći ružnu vijest, jer ne želi da ga se prepozna kao krivca za krizu, rekao je Linić ustvrdivši da smo danas u ovako lošoj situaciji samo zbog premijera Sanadera. Linić je kazao da nije samo SDP vidio probleme i nudio rješenja. 'Vidjeli su to sindikati, poslodavci i nevladine udruge. Svi u Hrvatskoj vidjeli smo i upozoravali', rekao je.

Osvrnuo se i na rebalans proračuna kao jednu od deset Vladinih mjera rekaši kako ćemo imati proračun sa šminkanjem, budući da je svim građanima jasno da rezanje od dvije milijarde kuna nije nešto čega se odriču ministri. Privreda ne radi, zatvaraju se radna mjesta i nećemo imati uprihodovan proračun nego i ovo što ostane proračuna opet se neće plaćati, rekao je.

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić govorio je o mjerama nove zdravstvene reforme i rekao da su one dobre i mogu dovesti da se sustav poboljša, ali ih međutim treba znati provesti. Ministar Milinović ne zna se snaći u tome, i zato nije čudo da mu je jedna od glavnih suradnica za pravne poslove dala ostavku, rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene