Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar financija potvrdio je da je u pripremi rebalans državnog proračuna, krizu je ocijenio enormnom te je zaključio da 'ako netko ima pravo na žalbu, onda su to hrvatski građani.


Prilikom potpisivanja 50 milijuna eura vrijednog ugovora o zajmu za financiranje izvoza između Hrvatske banke za obnovu i razvoj i Svjetske banke, ministar financija Slavko Linić komentirao je aktualnu situaciju u gospodarstvu.

>> Linić: Mijenjaju se trošarine na automobile, 2013. očekujemo rast od 1,7 posto

Vezani članci Slika nije dostupna Od srpnja 2015. godine manje plaće za 250 tisuća radnika - Osim ako... Slika nije dostupna 'Vlada ne razumije lokalne jedinice'

Osvrćući se na nedavne kritike guvernera HNB-a Borisa Vujčića, rekao je da 'ako netko ima pravo na žalbu, onda su to hrvatski građani'. Priznajući da državne investicije dosad nisu dale rezultata, ponovio je recept za izlazak iz krize, a to su proračunska štednja, racionalnost i rasterećenje gospodarstva. 'Nisam dosad primijetio da se u Hrvatskoj štedilo', rekao je.

Krizu u Hrvatskoj nazvao je 'enormnom', a također je potvrdio da se priprema tehnični rebalans državnog proračuna, odnosno preraspodjela unutar ministarstava jer neka nisu uspjela uštedjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook