Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar najavio

Linić: Mijenjaju se trošarine na automobile, 2013. očekujemo rast od 1,7 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji Dan velikih planova, ministar Slavko Linić priznao je da Vlada nije bila uspješna u investicijama javnih tvrtki te zbog toga nije ostvaren predviđen gospodarski rast.

Vlada se u 2102. godini bavila restrukturiranjem tih tvrtki, da bi one su sljedećoj godini mogle krenuti u puni investicijski ciklus, ali ono je išlo presporo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srednja žalost Za Hrvatsku na ovoj ljestvici čini se nema nikakvog pomaka Slika nije dostupna Biznis i investicije Kako se provode reforme? Najavljene obični građani još neće osjetiti

Linić je također obećao da će novi zakon o financijskom poslovanju u šest mjeseci značajno smanjiti nelikvidnost hrvatskih tvrtki. Ministar je ponovio da je Vlada optimistična i da svim sredstvima pokušava ostvariti gospodarski rast od 1,7 posto u 2013. godini. Bitka za taj rast vodit će se, kaže, na svim poljima.

>> Linić: Vlada je porezima rasteretila gospodarstvo, a opteretila građane

'Bitno se mijenjaju trošarine. Postajemo dio europskog tržišta i u tom trenutku nam počinje bitka za skupljanje PDV-a. Svaka trošarina koja u Hrvatskoj poskupljuje proizvod znači da ćemo izgubiti PDV jer će se otići u susjedni državu i kupljeni proizvod bez problema donijeti u Hrvatsku budući da više nema carina niti barijera. U bitki za PDV sve ono što nije trošarina primijenjena i u ostalim zemljama, mi ćemo promijeniti. Mijenjat će se trošarine na automobile, i primijenit će se europske direktive koje više vode brigu o ekologiji, a ne o vrijednosti automobila', rekao je Linić.

Također, u svom govoru predsjednik hrvatske udruge poslodavaca, Ivica Mudrinić od Vlade je zatražio da stvori fleksibilnije tržište rada. Mudrinić je ocijenio da hrvatsko društvo ne prihvaća poduzetništvo i prema njemu je još uvijek neprijateljski raspoloženo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene