Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PANONSKI MORNARI

U Zagrebu došli na poduzetničku ideju, a onda je u Vukovaru realizirali: Danas turistima nude najljepši pogled na grad

Zrinka Šesto
Zrinka Šesto DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zrinka Šesto Zrinka Šesto Foto: DNEVNIK.hr Noćni pogled s broda na Vodotoranj Noćni pogled s broda na Vodotoranj Foto: DNEVNIK.hr Zoran Šesto Zoran Šesto Foto: DNEVNIK.hr +0 Petra Buljan Galerija 1/4 >>
Iz Vukovara dolazi i jedna lijepa poduzetnička priča. Bračni par Šesto odlučio se iz progonstva vratiti u grad heroj i otvoriti obiteljsku tvrtku.

Bračni par Šesto Vukovarcima i svima koji se zateknu u gradu nude vožnju turističkim brodom.

Turistički panoramski brod hrvatski je proizvod sagrađen u Zagrebu i od 2015. godine uspješno plovi Dunavom svih 365 dana. Jedino što mu može stati na put je preveliki led.

"Šetnja Dunavom", kako nazivaju svoje plovidbe traje sat vremena i za vrijeme plovidbe vidi se kompletna panorama Vukovara.

Kapetan broda Zoran Šesto otkriva od kuda ideja za panoramskim brodom. 

"Ideja se rodila u Zagrebu, naš povratak je bio potaknut otvaranjem agencije koja će donijeti lijepe priče iz Vukovara. Onda se rodila jedna ideja da imamo panoramski brod koji će prikazati razvoj grada s rijeke. Dunav je rijeka koja spaja i rijeka koja protječe kroz deset zemalja", napominje Zoran Šesto. 

Njihova plovidba u ovom poslu traje već pet godina.

"Jako smo zadovoljni reakcijama gostiju i njihovim emocijama. Oduševljeni su onim što mi radimo i naša najveća snaga su gosti i to je naš poticaj za sutra, za neke buduće klice. Vjerujemo da će naša priča biti i bolja i još snažnija. Izdržat ćemo sigurno.

"Na nevolji i nedaću navikli" 

Pandemija nas je pogodila, u karanteni smo od ožujka, ali nije nevolja i nedaća nešto na što mi nismo navikli i mi ćemo ovo pregrmiti i na proljeće ćemo biti još bolji i Vukovar će na proljeće biti još ljepši i još bolji. Nakon oluje dolazi sunce i bude još ljepše nego što je bilo", optimistično kaže kapetan broda. 

U Vukovar se Zoran Šesto vratio sa suprugom, a ona je na ovom brodu mornar. Zrinka Šesto otkriva što panoramski brod svojim gostima nudi. 

"Gostima nudimo sve što oni požele. Počeli smo raditi i vjenčanja na brodu od prošle godine. Imamo i noćne plovidbe, ručke, večere i razgled grada s rijeke, što je osnovni postulat, jer nalazimo se na Dunavu koji pruža prekrasan pogled", napominje. 

Mnogi kažu da je život u Vukovaru težak i surov, no Zrinka Šesto ističe da je život onakav kakvim ga napravite.

"Ima uspona i padova, nije svaki dan lagan, zavisi koji dan me pitate, ali radimo ono što volimo i to je najvažnije od svega. Posebno kada nam se gosti jave s lijepim sjećanjima na plovidbu". 

Supružnici Šesto vode obiteljsku tvrtku, a pomaže im sin. 

"Sin je krenuo sa 16 godina pomagati preko ljeta. On je sada student, na njega ne vršimo pritisak, ali nadamo se da će on nastaviti ploviti na ovoj našoj rijeci života", kazala je. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene