U sklopu programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i ove godine je u Dunav pušteno na stotine upaljenih lampiona. Riječ je o projektu "Svjetlosna rijeka sjećanja".

Galerija


U spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u obrani Vukovara 1991. godine, u srijedu navečer je niz Dunav pušteno 700 zapaljenih lampiona.

Vezani članci Unatoč koronavirusu tisuće ljudi u Vukovaru - 5 U Vukovaru tisuće ljudi, veliki dio njih bez maske: "Svi kažu da imaju, a nitko ne nosi, a ne možemo ljude tjerati" Vodotoranj u Vukovaru Kuća u Vukovaru u kojoj nitko ne pita za etničku pripadnost, sudjelovanje u ratu ili političko opredjeljenje: "Sreća je jedina stvar koja se množi kada se dijeli"

Riječ je o projektu "Svjetlosna rijeka sjećanja" koji se provodi u okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Danas je bilo pregršt događaja u Vukovaru. Bilo je puno tuge, ali i ponosa. Puštanje lampiona niz Dunav je vrhunac tuge i poštovanja prema svima onima koji su dali živote za Hrvatsku. Lampioni plove Dunavom i svijetle u noći kao vječna zahvala i vječni spomen i sjećanje na one koji su bili bolji od nas i koji su dali najviše što su imali. 

Sva ribička društva su se organizirali i uzeli te svijeće kako bi se zahvalili svim hrvatskim braniteljima.

Dan sjećanja od jutra se svečano obilježava u Vukovaru, gradu koji je 87 dana odolijevao opsadi bivše JNA i srpskih paravojnih snaga.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr