Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetlosna rijeka sjećanja

700 svijeća za poginule branitelje: Pogledajte veličanstvene prizore lampiona na Dunavu

Lampioni u Dunavu za Vukovar - 1
Lampioni u Dunavu za Vukovar - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Lampioni u Dunavu za Vukovar - 1 Lampioni u Dunavu za Vukovar - 1 Foto: DNEVNIK.hr Lampioni u Dunavu za Vukovar - 2 Lampioni u Dunavu za Vukovar - 2 Foto: DNEVNIK.hr Lampioni u Dunavu za Vukovar - 3 Lampioni u Dunavu za Vukovar - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Lampioni u Dunavu za Vukovar - 4 Galerija 1/4 >>
U sklopu programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i ove godine je u Dunav pušteno na stotine upaljenih lampiona. Riječ je o projektu "Svjetlosna rijeka sjećanja".

U spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u obrani Vukovara 1991. godine, u srijedu navečer je niz Dunav pušteno 700 zapaljenih lampiona.

Pročitajte i ovo Muškarac šutirao lampione postavljene za Dan sjećanja Narušavanje javnog reda i mira VIDEO Muškarac u Puli šutirao lampione postavljene za Dan sjećanja, policija ga prijavila Kolona sjećanja DNEVNIK NOVE TV PITA Ocijenili ste organizaciju Dana sjećanja! Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Riječ je o projektu "Svjetlosna rijeka sjećanja" koji se provodi u okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Danas je bilo pregršt događaja u Vukovaru. Bilo je puno tuge, ali i ponosa. Puštanje lampiona niz Dunav je vrhunac tuge i poštovanja prema svima onima koji su dali živote za Hrvatsku. Lampioni plove Dunavom i svijetle u noći kao vječna zahvala i vječni spomen i sjećanje na one koji su bili bolji od nas i koji su dali najviše što su imali. 

Sva ribička društva su se organizirali i uzeli te svijeće kako bi se zahvalili svim hrvatskim braniteljima.

Dan sjećanja od jutra se svečano obilježava u Vukovaru, gradu koji je 87 dana odolijevao opsadi bivše JNA i srpskih paravojnih snaga.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene