Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

POD ISTRAGOM JE

Šok u Dalmaciji: Pacijenta koji je obilno krvario liječnik ostavio s tehničarima, a nakon njegove smrti lažirao podatke

Hitna pomoć
Hitna pomoć Foto: DNEVNIK.hr
Liječnik (50) pod istragom je zbog slučaja smrti pacijenta koji je zatražio liječničku pomoć zbog zadobivenih ozljeda 21. studenog prošle godine u jednom gradu u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu 21. svibnja, nakon prvog ispitivanja, donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv doktora (50) iz Splitsko-dalmatinske županije zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja i kaznenog djela sprječavanja dokazivanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Kao dežurni liječnik, 50-godišnjak je u studenom prošle godine pregledom utvrdio da pacijent ima otvorenu veliku reznu ranu iz koje je obilno krvarilo. Policija ga sumnjiči da je, iako je bio svjestan ozbiljnosti ozljeda te da pacijenta nije moguće stabilizirati u izvanbolničkim uvjetima i da je potrebna liječnička pratnja do bolnice, pacijenta poslao u bolnicu s dva medicinska tehničara. Pacijent je preminuo u transportu.

"Osnovano se sumnja da je uslijed okrivljenikova postupanja i neopravdanog odlaganja transporta ovako teško ozlijeđenog pacijenta u bolnicu, a čije je stanje bilo u pogoršanju, odlučio da neće biti u njegovoj pratnji, već da će taj transport obaviti dvojica medicinskih tehničara, od kojih je jedan bio uz pacijenta, a drugi je upravljao kolima hitne pomoći, čime je pacijentu tijekom transporta onemogućio aktivno liječenje koje bi mu osiguralo preživljavanje, no oštećenik je preminuo na putu prema bolnici", piše u priopćenju DORH-a.

Kako bi otežao utvrđivanje stvarne odgovornosti, 50-godišnjak je potom lažirao podatke u službenoj dokumentaciji.

"Kako bi otežao utvrđivanje svoje odgovornosti, u dokumentacijskom listu hitnog slučaja koji se odnosio na navedenog pacijenta izbrisao je unesene podatke te svjesno upisao lažne podatke o vitalnim parametrima pacijenta i o njegovu medicinskom zbrinjavanju", javlja DORH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene