Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poticajni bonusi?

Liječnicima 400 kuna ako propišu manje bolovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjene u zdravstvenom sustavu ne prestaju izazivati zanimanje, ali i zabrinutost građana.

Mnogi liječnici obiteljske medicine ovih dana odgovaraju na pitanja o promjenama u zdravstvenom sustavu. ''Čekam kako će to zaživjeti u praksi. Čini mi se da će opća praksa biti dosta opterećena i pitanje je kako će to sve morati savladavati'', rekao je pacijent Milivoj Popović.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore OPREZNO S POPUŠTANJEM MJERA Čelnik liječničke komore o cjepivu i nagradama za medicinare: ''Ako vam kažem da se nagrada svodi na 4 do 5 kuna po satu, mislim da se odgovor nameće sam po sebi''

No, liječnici tvrde kako razloga za brigu - nema. ''Kontrole su potrebne ako to pregledom ustanovi obiteljski liječnik'', rekao je liječnik.

>>Ulaskom Hrvatske u EU imate pravo i na OVU iskaznicu

Tako će se smanjiti troškovi i rasteretiti bolnice. Većinu zdravstvene zaštite građani će dobivati na nižim razinama. ''Kod svog liječnika obiteljske medicine, na primarnoj razini zdrastvene zaštite u lokalnoj ili regionalnoj bolnici'', tvrde iz HZZO-a.

Stopa bolovanja kod nas je tri posto, a prosječna u  Europskoj Uniji oko 2,5 posto. Veliku buru podigli su najavljeni bonusi za liječnike koji stopu bolovanja približe željenoj. ''Ako ostvare očekivanu stopu bolovanja onda je taj iznos koji dobivaju oko 400 kuna u bruto iznosu'',  napominje HZZO.

Na bolovanja se na godinu potroši ukupno dvije milijarde kuna, no postavlja se pitanje - čemu nagrađivati nešto što je ionako dio liječničkog posla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene