Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni uvjetima

Liječnici se pripremaju za štrajk: "Već četiri godine očekujemo od Vlade da prepozna ozbiljnost problema u sustavu"

Aktualno Galerija Liječnici i štrajk - 1 Liječnici i štrajk - 1 Foto: DNEVNIK.hr Liječnici i štrajk - 2 Liječnici i štrajk - 2 Foto: DNEVNIK.hr Liječnici i štrajk - 3 Liječnici i štrajk - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Liječnici i štrajk - 4 Galerija 1/4 >>
Liječnici bi mogli u štrajk. Nezadovoljni su uvjetima rada, plaćama i neispunjenim obećanjima Vlade

Nakon sudaca, u štrajk bi mogli i liječnici. Prema riječima šefice sindikata, Renate Čulinović Čaić, dogovor koji je u travnju prošle godine postignut s premijerom - nije ispunjen.

Pročitajte i ovo Ukrajinski vojnici na bojištu u blizini Bahmuta Kritična situacija Ukrajince pogodio ogroman problem koji ih dovodi do očaja, a Rusi su počeli gomilati snage: "Aktivni su u svim smjerovima"

Nezadovoljni uvjetima rada, plaćama i neispunjenim obećanjima Vlade, počeli su s pripremama za sindikalne akcije i štrajk. Vladajućima, između ostalog, zamjeraju i robovlasničke ugovore zbog kojih je, kažu, 148 djelatnika napustilo Hrvatsku.

"Ono što mi očekujemo četiri godine najmanje od Vlade je da prepozna ozbiljnost problema u sustavu, da prepozna da na pojedinim segmentima sustav samo što nije popucao.

Pročitajte i ovo Ilustracija materinski jezik Institut za hrvatski jezik pozdravio odluku austrijske pokrajine: "Riječ je o velikom uspjehu hrvatske diplomacije"

Brana koja drži sve ovo su liječnici koji su pristali raditi ogroman broj nedozvoljenih zakonski nedozvoljenih prekovremenih sati. Mi kad-tad moramo sjesti za stol jer čak i kad se najavi štrajk prije nego što same akcije počnu je propisan propisan proces mirenja. To je sjedni za stol, idemo staviti argumente na stol da vidimo tko što ima za reći", rekla je Renata Čulinović Čaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene