Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je mala vjerojatnost da će brodovi na Jadranu završiti okovani ledom, hladnoća je okovala zaleđe Dalmacije. Snijeg i bura ponovno stvaraju probleme u prometu. Zbog olujnih udara vjetra veći dio dana dionica autoceste A1 od Svetog Roka do Maslenice bila je zatvorena za sav promet. Tijekom popodneva bura je oslabjela, pa se sada normalno putuje svim cestama.


Ličani i Gorani ponovno su se primili lopata. Novog snijega tijekom dana nije bilo. Sve važnije ceste prohodne su. Raličari su obavili dobar posao i završili na zasluženom odmoru. 'Sa sjeverne strane Velebita snijeg je svugdje prestao još u toku noći padati. Pred jutro je malo padalo, ali vrlo slabo i što znači sad je granulo sunce, tako da je situacija iznimno povoljna', rekao je Jakov Pedišić iz Hrvatskih autocesta. A s južne strane orkanska bura. Policija cijeli dan preusmjerava promet.

Vezani članci Velike gužve kod naplatnih kućica Lučko - 7 Brojke bolje nego prije korone: Pogledajte koliko je porastao promet na autocesti kod Lučkog Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti"

Stari maslenički most još jednom je opravdao svoje postojanje. No njime ne mogu tegljači. Jedini put od juga prema sjeveru i obrnuto je stara državna cesta od Karina preko Obrovca do Gračaca. Zbog udara bure i do 130 kilometara na sat veći dio dana Dalmatina je od čvora Posedarje do čvora Sveti Rok bila zatvorena za sav promet. 'Kako ide popodne i kako se bliži noć situacija je sve povoljnija', kaže Pedišić. Bura slabi, a sunce polako topi snijeg. Nove padaline očekuju se krajem sljedećeg tjedna. Ličani bi trebali imati dovoljno vremena za sušenje odjeće.