Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavila policija

Umirovljenik uplatio "poreznicima" 130 tisuća eura: Ovo je bila njihova taktika

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nepoznate osobe koje su se lažno predstavile kao djelatnici Porezne uprave ukrale su 75-godišnjaku iz okolice Čazme više od 130 tisuća eura.

Prema izvješću bjelovarske policije, nepoznate osobe muškarcu su se lažno predstavile kao djelatnici Porezne uprave i predstavnici društva koje ima saznanja da na raznim računima, vezano uz ranije investicije u naftu, zlato i rude, ima ostvarenu veliku dobit.

Pročitajte i ovo Tomašević Tomislav Obraćanje javnosti Tomašević se obratio javnosti: "Cijeli je grad pogođen, šteta je velika. Brojevi hitnih službi su zakrčeni"

Potom su od 75-godišnjaka zatražile da, želi li sredstva od dobiti, prvo uplati novac na ime poreza i dostavili mu krivotvoreno porezno rješenje.

75-godišnjak je u razdoblju od 1. lipnja do 10. srpnja u više navrata na više inozemnih računa uplatio više od 130 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Uslijed strašnog nevremena i oluje u Prilazu baruna Filipovića pala je dizalica koja se ukopala u cestu Tuga i nevjerica FOTO/ VIDEO Dan poslije oluje kakvu Hrvatska ne pamti: Vojska je na terenu, štete se zbrajaju, među ozlijeđenima su i djeca

Policija poziva građane na oprez prilikom ulaganja preko interneta, kao i isplaćivanja dobiti od tih ulaganja, jer je vrlo često riječ o prijevarama u kojima građani mogu biti oštećeni za znatne novčane iznose.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene