Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi skinuti mrlju s imena?!

Bivši osumnjičenik za pomaganje atentatorima na Pukanića tuži Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici 25-godišnjeg Milenka Kuzmanovića, koji je bio uhićen zbog pomaganja atentatorima na Ivu Pukanića i Niku Franjića, tužili su Hrvatsku. Tužba je podnijeta ustavnom sudu, a Kuzmanović osim rješenja o obustavi postupka traži i odštetu zbog 55 dana provedenih u hrvatskom zatvoru.

U razgovoru za beogradske 'Večernje novosti' Kuzmanović kaže da mu novac nije toliko bitan, koliko papir kojim bi se službeno skinula mrlja sa njegovog imena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdi da je bio kod zubara Mafalani: Nisam bio na parkiralištu Nacionala Slika nije dostupna 'Nešto pručavali na parkingu' Slučaj Pukanić: Matanić razotkrio zaštićenog svjedoka

>> Željko Milovanović se skriva kod Vuleta u Budvi?

>> 'Traže se još dokazi o naručitelju atentata'

'Proveo sam u zatvoru skoro dva mjeseca bez ikakvih dokaza. Hrvatska policija me označila kao vozača koji je trebao omogućiti bijeg Roberta Matanića, osumnjičenog za dvostruko ubojstvo. Moj jedini grijeh je bio što već nekoliko godina poznajem Roberta', kaže Kuzmanović.

>> 'Tukli su me da priznam da sam dostavio eksploziv'

Kuzmanović priča da su ga policajci tijekom transporta do Zagreba tukli i tjerali da prizna kako je sa Đurovićem planirao odvesti Matanića, iako navodno Slobodana uopće nije poznavao nego ga je upoznao u hodniku zagrebačke policije nakon uhićenja. Navodi da je svih 55 dana proveo u samici, a da se za to vrijeme protiv njega vodio pravi medijski linč jer je objavljeno da u Srbiji ima podeblji kriminalni dosje, a on tvrdi da protiv njega nikad nije vođena istraga, a kamoli da je osuđivan. Kuzmanović kaže da se hajka smirila kada je srpski ministar policije prilikom boravka u Zagrebu rekao da on nema nikakav dosje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene