Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Faber u Beogradu

'Traže se još dokazi o naručitelju atentata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj hrvatske policije Vladimir Faber izjavio je u Beogradu da je ubojstvo novinara Ive Pukanića kriminalističkom obradom razriješeno na razini počinitelja i organizatora te da se još pokušavaju identificirati i osigurati materijalni dokazi o imenu nalogodavca tog kaznenog djela.

'Mi smo korak bliže, to pokazuje i činjenica da je dva dana prije nove godine proširena istraga i protiv jednog državljanina Srbije, kao organizatora tog ubojstva, i ja sam uvjeren da ćemo ovakvim zajedničkim aktivnostima s vremenom uspjeti doći korak dalje', rekao je Faber novinarima u stanci razgovora sa srbijanskim ministrom unutarnjih poslova Ivicom Dačićem te direktorom srbijanske policije Miloradom Veljovićem. 'Glavna tema razgovora bila su ubojstva Ivane Hodak, Ive Pukanića i Nike Franića. Mi smo kolegama dostavili najnovija saznanja operativnog karaktera, vezano uz konkretne osobe i njihove aktivnosti i zajednički smo analizirali te informacije', kazao je Faber.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crni pregled Zločini koji su potresli Hrvatsku u 2008. godini Slika nije dostupna Novi trag Kum Joce Amsterdama pao na poligrafu?

>> 'Tukli su me da priznam da sam dostavio eksploziv'

>> Osumnjičenik za ubojstvo Pukanića kolabirao

Dodao je kako će se, nakon što kolege iz srbijanske policije detaljnije analiziraju dostavljene sadržaje, ponovo sastati čelnici dviju policija kako bi se nastavile zajedničke aktivnosti na rješavanju slučajeva. 'To govori da smo svjesni važnosti i odgovornosti koju imamo, kao čelni ljudi u resorima sigurnosti, i prema svojim građanima ali i sami prema sebi, te da smo svjesni činjenice da ne možemo rješavati problem sami, autonomno, već da ga moramo rješavati koristeći kapacitete obiju policija, svakako surađujući s policijama u regiji', istaknuo je Faber.

Faber je u razgovoru s novinarima naglasio kvalitetnu suradnju graničnih policija, precizirajući da su u proteklih nekoliko godina ilegalne migracije svedene na minimum te da je hrvatska policija spremna na suradnju sa srbijanskom policijom u svim poslovima i zadacima koje imaju. Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić kazao je da srbijanska policija nema razloga štititi bilo kojeg građanina te zemlje koji je počinio kazneno djelo u zemlji ili inozemstvu te da je interes svih zemalja u regiji da se što više i složnije bore protiv organiziranog kriminala.

Direktor srbijanske policije Milorad Veljović kazao je da zajednički rad na rješavanju ubojstva Ive Pukanića pokazuje čvrstu suradnju policija dviju zemalja te ocijenio kako će se rješenjem tog slučaja riješiti mnogo veći problemi od interesa za dvije zemlje i njihove policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene