Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potezi s nekretninama

Sve Kuščevićeve afere: Sada će morati sve objasniti PNUSKOK-u i Poreznoj upravi

Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)
Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Snopovi novca (Foto: Dnevnik.hr) Snopovi novca (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +4 Katastarska knjiga (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/9 >>
Od propusta s katastrom, kupoprodaje vlastite imovine pa sve do staje pretvorene u kuću. Pobrojati popis svih afera zbog kojih je Lovro Kuščević napustio Vladu, a sada ga češljaju istražitelji - nije bilo jednostavno.

Po bračkim računima bivšeg HDZ-ovog ministra uprave kopali su i prije nego je napustio Banske dvore. Provjeravali su poslovne aranžmane i ima li u svemu kaznene odgovornosti!

Pročitajte i ovo Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

"Ne mogu vam odgovoriti na to pitanje, to je pitanje za nadležne institucije!", odgovara Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a na pitanje treba li Kuščević biti zabrinut.

U posao istražitelja u HDZ-u se ne žele miješati.

"Istage rade instucije koje rade, vidjet ćemo što će te istrage pokazat, onda su iza toga optužnice - ako ih ima, pa one moraju biti potvrđene na sudu, pa sud...", kaže Oleg Butković, potpredsjednik HDZ-a.

"Ako bilo koji član ima nekakav grijeh naravno da cijeloj stranci šteti", smatra Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

"Nisam čita', nisan ništa pratio, ja sam fokusiran na obranu i sigurnost", kaže Damir Krstičević, ministar obrane.

Siguran u svoju poziciju do zadnjeg je bio i Kuščević. Samo četiri dana prije nego je dao ostavku zgražao se na pitanje misli li da mu je to bila posljednja sjednica Vlade.

Plenković ga je do tada branio i amnestirao Kuščevićeve grijehe oko imovine.

"Ministar radi svoj posao, sve ove teme koje se tiču medijskih napada na njega odnose se na vremena koja su davno, davno prije njegove ministarske funkcije...", govorio je predsjednik HDZ-a početkom srpnja.

Ono što je do sada izbjegavao morat će pojasniti ne samo tužiteljima, već i policiji, PNUSKOK-u, ali i Poreznoj upravi.

"Niz fabrikacija, laži, manipulacija fotomontaža, zlonamjernih zaključaka na koje sam sve argumentirano odgovorio (...) ali vjerujte vrlo brzo će netko za to odgovarati!", govorio je Kuščević.

Nije odgovorio ni kako je po povoljnim uvjetima otkupio poslovni prostor svoje bivše tvrtke - i to sve prije stečaja - skuplje ga prodao i na tome zaradio.

Vjerovnici i država nisu se mogli naplatiti. "Nije postojala namjera skrivanja, dapače, sve je transparentno!", govotio je Kuščević 23. lipnja.

No, kupoprodajni ugovor zbog kojih se u priču uključio USKOK - nije pokazao. Pravdao se i kad je otkriveno da obje kuće koje je sagradio na Braču, a od jedne ljeti i zarađuje - punih 11 godina nije upisao u katastar! Pa su se vodile kao pašnjaci!

 

U imovini tada najimućnijeg Plenkovićevog ministra utvrđen je i nesklad. Zaboravio je prijaviti, ali ne i graditi. Kad se otkrilo da su mijenjani prostorni planovi kako bi poljoprivredno zemljište postalo građevinsko - i bivši i aktualni načelnik Općine Nerežišća tvrdili su da Kuščević kao načelnik nije mogao imati povlaštene informacije.

Sada će Kuščević u to morati uvjeriti i istražitelje. Koji već razgovaraju s mogućim svjedocima i provjeravaju njegov brački konto.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene