Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanari zgrade u Medulinu nadomak Pule, kupili su stanove prije pet godina, svoje obveze uredno podmirivali, ali pri kupnji stanova nisu ni sanjali da će struju dobivati iz agregata, vodu plaćati po skupljoj tarifi i pristupnu cestu samo sanjati.


Stanari sumnjaju da je investitor falsificirao građevinsku dozvolu i da u sprezi s ustanovom za održavanje zgrada, naplaćuje skupu vodu. Ne plate li, slijedi im ovrha. Kako stvari stoje, slučaj bi mogao završiti na sudu. 'Mene je strah, ja svaki dan tu prolazim, u biti ne znam što ta žica predstavlja, ali s tim da ona viri riječ je o struju', rekla je jedna stanarka. Žice vire na sve strane, ali nisu to jedine žice što vire iz zgrade koja je ovdje već pet godina. Na prvi pogled, zgrada kao da je tek sagrađena. 'Tri godine je trebalo da dobijemo struju, ni petu godinu nemamo asfalt, a vodu trebamo plaćati po skupoj tarifi, duplo', kaže stanarka Suzana Mrkobrada.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Planuo stan na drugome katu zgrade u Trogiru: Na teren izašli vatrogasci, hitna i policija Problem Damira Krstičevića s nekretninama - 1 Bivši ministar Miljavac o Krstičevićevoj kupovini jeftinog stana: "Puno generala je dobilo stanove po tom pravilniku, nije on bio iznimka"

'Na području općine Medulin, po zakonu vodovoda u Puli 9,65 kuna je kubik vode, mi ga plaćamo 17,18', rekla je Mira Nemeth Andrović. Stanari prozivaju ustanovu za upravljanje zgrada da im uopće nema pravo naplaćivati vodu, a kamoli po toj cijeni. 'Mi smo sve uredno platili i uredno kupili stanove. Ako ne platimo onda nam ovrhom sjeda firma za upravljanje na račun', dodaje je Mrkobrada. Iz prozivane ustanove kažu da se nekako moraju naplatiti. 'Mi smo ovrhe poslali radi pričuve. Tu ima dosta suvlasnika koji ne žive tu i onda je neuredno plaćanje', rekao je Žarko Lukačić, tehnički referent Ustanove za održavanje 'Ulljanik'. A vodu, kažu, nikada nisu ni naplaćivali. 'Mi nismo ovlašteni za naplaćivanje vode, ali naplaćujemo troškove pražnjenja septičke jame', kaže Marjan Kanižaj, direktor Ustanove za održavanje 'Ulljanik'. Smatraju kako su stanarima zbog obračuna tih troškova išli na ruku. A industrijska tarifa vode stvar je vodovoda i privremenog priključka za vodu. Stanari su ostali prepušteni sami sebi.