Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzeo odgovornost

Kujundžić dao mandat na raspolaganje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada bi vratili vrijeme unazad, ja bih opet bio isti, rekao je Kujundžić. Osim njega i članovi vodstva Hrvatske zore - stranke naroda dali su mandate na raspolaganje.

Predsjednik Hrvatske zore - stranke naroda (HZSN) Milan Kujundžić i članovi vodstva stranke dali su svoj mandat na raspolaganje na sjednici Glavnog odbora na kojoj su analizirani rezultati predsjedničkih izbora i odlučeno da stranka započne pripreme za predstojeće parlamentarne izbore, priopćeno je iz HZSN-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Tko utvrđuje i objavljuje rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor? Gordan Jandroković ON ZNA KAKO POLITIČKI PREŽIVJETI Tko je Gordan Jandroković? Stajao je uz bok svim predsjednicima HDZ-a, a Milanoviću je odgovorio fotografijom u kupaćima

Kujundžić je na sebe preuzeo odgovornost za rezultate predsjedničkih izbora te je zahvalio na trudu Izbornom stožeru, članovima stranke i prijateljima koji su pomagali u toj, kako se navodi u priopćenju, neravnopravnoj utakmici.

'Novi će predsjednik biti na Pantovčaku za 15 dana'

'Kada bi vratili vrijeme unazad, ja bih opet bio isti. U sadržajnom smislu opet bih jednako govorio, to jest govorio bih ono što držim da je neophodno: istina o hrvatskoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti bez koje nema zajedništva, uređenje države, deblokada institucija, programi za gospodarsku, financijsku, zakonsku, demografsku, socijalnu, moralnu i svaku drugu obnovu, a bez kojih pak nema prosperitetne Hrvatske. Nisam htio rabiti obmane i populizam, svjestan rizika govora istine', rekao je Kujundžić.

U raspravi je ukazano na objektivne okolnosti i propuste tijekom kampanje, koji će još biti analizirani, no zaključeno je da i takav rezultat, slabiji od očekivanog, otvara prostor da se u određenim izbornim jedinicama HZSN pozicionira kao parlamentarna stranka.

Priprema za izbore na svim razinama

Stoga je donesena odluka da stranka započne s pripremama za izbore na svim razinama, od temeljnih, gradskih i županijskih organizacija do izbora novog predsjednika i vodstava stranke. Unutarstranački izbori u HZSN trebali bi završiti do polovice ožujka, nakon čega bi se do polovice travnja trebao održati izvanredni izborni sabor stranke.

Zaključeno je da u stranci treba aktivirati demokratske procese kako bi se iznjedrili najbolji i najspremniji članovi koji će stranku voditi u parlamentarne izbore, te da samo najviši standardi demokracije, odnosno jedan član jedan glas, i pošteni izbori daju jamstvo opstanka i uspjeha.

Na sjednici Glavnog odbora HZSN dogovoreno je i da će 15 kandidata za Sabor biti izabrani glasovanjem članova stranke u svakoj izbornoj jedinici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene