Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi pas

Kujica Kika iz virovitičkog Skloništa za životinje odlazi na Pantovčak

Pas predsjednice Kolinde Kika (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Pas predsjednice Kolinde Kika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pas predsjednice Kolinde Kika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pas predsjednice Kolinde Kika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Predsjednica Kolinda i njen pas (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Predsjednica Kolinda i njen pas (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Predsjednica Kolinda i njen pas (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Predsjednica Kolinda i njen pas (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Udruga Prijatelji životinja (Foro: Dnevnik.hr) Udruga Prijatelji životinja (Foro: Dnevnik.hr) +0 Luka Oman iz udruge Prijatelji Životinja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
S predsjednicom u petak na terenu nije bila njezina nova ljubimica, kujica Kika, koju je u četvrtak udomila. Kika na Pantovčak seli za nekoliko dana, a iako još nije ni stigla - Kiki na novu adresu stižu i prve igračke.

Još kratka procedura i kujica Kika, lavež virovitičkog skloništa - zamjenit će mirom Pantovčaka.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Predsjednica i Kika na Pantovčaku (Foto: Dnevnik.hr) u subotu dani otvorenih vrata Kika stigla na Pantovčak, pogledajte kako je Predsjednica dočekala prvog psa

"Jedan korak je kastracija koju smo obavili i drugi je korak kontrola antitijela, u ponedjeljak ćemo izvaditi Kiki krv i poslati je na Veterinarski fakultet da utvrdimo antitijela na bjesnoću", kazao je Dražen Majetić iz virovitičkog Skloništa za životinje.

Nakon toga, Kika može biti udomljena. Udomit će je Predsjednica države, a Kika postaje prvi pas.

Nova čuvarica Pantovčaka, mješanka labradora i terijera - osvojila je predsjednicu tijekom posjeta virovitičkom skloništu za životnje, pa joj je odlučila podariti novi dom.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović već je najavila kako će Kika biti veliko osvježenje među velikim psima koji su tamo. A nježna mala Kika - odlazi, sasvim neplanirano.

U skloništu nisu pripremili ni zahtjev za udomitelje jer ih je predsjednica odlukom, iznenadila. "Bili smo zbunjeni, nismo imali ni obrazac za udomitelje, ali nemamo razloga ne vjerovati Predsjednici da će udomljavanje svakako biti dobro", kazao je Majetić.

"Udomljavanjem se spašavaju životinje"

Dobra je i poruka koju je poslala, kažu Prijatelji životinja. "Kada bi svi slijedili primjer Predsjednice, naime, velika je potražnja za psima, ali se mnogi odluče na kupnju, a udomljavanjem spašavamo životinje", smatra Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja.

Pripremili su i prigodan poklon za psa, ali i Predsjednicu. I francuski predsjednik udomio je labradora Nema iz pariškog azila, a psi su gotovo redovito stanari i Bijele kuće.

Psa je na dar dobio i Ivo Sanader, a Milanku Opačić, dok je bila ministrica, retriverica Kejsi je pratila u stopu. Bila je na obuci kako bi mogla pomoći slijepima i osobama s poteškoćama u razvoju. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene