Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka građanima

Stanje u državi zabrinulo i hrvatske biskupe: 'Bolno je promatrati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potaknuti događajima i okolnostima trenutnog stanja u hrvatskom društvu biskupi su izrazili duboku zabrinutost koja je povezana s teškoćama demokratskog funkcioniranja vlasti, poručili su hrvatski biskupi s izvanrednoga zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije.

"Bolno je promatrati postupke s nedostatkom odgovornosti i nebrige za vrijednosti koje su u temelju slobodne hrvatske države, a za koje su podnesene tolike žrtve hrvatskih branitelja", navode se u priopćenju HBK koji poručuje kako je to važno imati pred očima upravo u danima kada se spominjemo 25. obljetnice hrvatske državnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUPROTNI POGLEDI Razgovori kod Predsjednice: "Ovo nisu konzultacije" Slika nije dostupna ŠEKS IMA RJEŠENJE Rasplet krize u Saboru: Tko može zamijeniti Petrova?

Biskupi smatraju kako je pogubno dopustiti da se produbljuju postojeće podjele, temeljem otklona od istine i uskih sebičnih ili političkih interesa, te stranačkih probitaka.

Stoga HBK poziva vjernike neka u svoje molitvene nakane uključe rad odgovornih za politički život i brigu za opće dobro naroda i Domovine. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene