Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čovjek od mora'

Kristo Laptalo preuzeo grčku nagradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Čovjek od mora' naziv je nagrade koju Grci svake godine dodjeljuju najzaslužnijim pomorcima. Ove godine nagrada je pripala Kristi Laptalu, kao još jedan dokaz da je bio nevino zatočen.

Kapetan Kristo Laptalo dobio je još jednu, možda i najveću, zadovoljštinu za sve ono što je prošao nevin osuđen u grčkim zatvorima. Naime, udruga grčkih pomoraca proglasila ga je pomorcem godine. Nagrada 'Man of the sea' uručena mu je na sjednici sindikata pomoraca Hrvatske u Dubrovniku.

Pročitajte i ovo Izglasan UN-ov sporazum o nadzoru mora i oceana - 1 Ambiciozan plan Povijesni dan! Usvojen sporazum za zaštitu mora i oceana uz svevremensku poruku: "Brod je stigao do obale" Ana Malbaša vjetar u leđa Ana Malbaša dobitnica priznanja Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata

Laptalo je još jednom naglasio kako nije oslobođen zbog nedostatka dokaza, već je sud odbacio i optužbu i prvu presudu. Također, zahvalio se i odvjetniku Likurezosu koji je i zaslužan za oslobađajuću presudu. 

>> Laptalo dobio nagradu 'Čovjek od mora 2008.'

>> 'Nek nas se zaštiti k'o polarne medvjede'

>> 'Ošišao sam se jer dugu kosu nosi kolumbijska mafija'

'Znao sam sve o odvjetniku Lykourezosu kad mi je on određen od kompanije, jer ja nisam odlučio da me brani. I ono što sam o njemu znao govorilo mi je da se radi o jednom vrhunskom advokatu', rekao je Kristo Laptalo.

Inače, pomorci su najavili su oštru borbu za dekriminalizaciju svih koji plove.

'To je cilj našeg budućeg rada, barem početku iduće godine i predviđamo da bi krajem tog perioda imali međunarodni skup o dekriminalizaciji', rekao je potpredsjednik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro.

U novi pomorski zakonik ušla je i 'klauzula Laptalo' prema kojom su sve kompanije dužne plaćati obranu svojih pomoraca u kriznim situacijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene