Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šuica moli Mesića da se kod grčkog predsjednika zauzme za Laptala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica uputila je pismo predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću u kojemu ga moli da se kod grčkog predsjednika zauzme za kapetana Krstu Laptala koji je već godinu dana zatvoren u Grčkoj pod teškom optužbom za krijumčarenje droge.

"Budući da imam informaciju da ćete sudjelovati na konferenciji 'Kulturni koridori' koja će se održati u Grčkoj te da ćete se na marginama konferencije susresti s grčkim predsjednikom, ne sumnjam da ćete dio razgovora posvetiti i našem kap. Laptalu", piše Šuica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dubrovnik: Građani tužili gradonačelnicu Slika nije dostupna Gradonačelnica Dubrovnika među najboljima na svijetu

Ističe da je kao gradonačelnica 5. lipnja trebala svjedočiti u korist kapetana Laptala na zakazanom ročištu na sudu u Patrasu koje je bezrazložno odgođeno zbog pretrpanosti suda za 12. lipnja. "Međutim danas sam obaviještena da je i to ročište odgođeno zbog štrajka nižih službenika suda", koji su zabrinuti za svoju sigurnost odbili doći u zgradu, "neznatno oštećenu u nedavnom potresu", ističe Šuica.

Hrvatskog predsjednika stoga moli da upotrijebi sav svoj autoritet te da se zauzme za slučaj kapetana Laptala kako bi mu se omogućio brz i pravedan postupak pred sudom, tim više što i u toj zemlji uskoro započinje ljetna stanka zbog godišnjih odmora.

"Molim Vas također da o Vašem kontaktu s grčkim predsjednikom upoznate i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni kako bi mogli poduzeti potrebne radnje ukoliko bude potrebno", navodi Šuica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene