Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica uputila je pismo predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću u kojemu ga moli da se kod grčkog predsjednika zauzme za kapetana Krstu Laptala koji je već godinu dana zatvoren u Grčkoj pod teškom optužbom za krijumčarenje droge.


"Budući da imam informaciju da ćete sudjelovati na konferenciji 'Kulturni koridori' koja će se održati u Grčkoj te da ćete se na marginama konferencije susresti s grčkim predsjednikom, ne sumnjam da ćete dio razgovora posvetiti i našem kap. Laptalu", piše Šuica.

Vezani članci Slika nije dostupna Laptalo tvrdi da mu Veleposlanstvo u Ateni nije htjelo, niti sada želi pomoći Slika nije dostupna Dubrovnik: Građani tužili gradonačelnicu

Ističe da je kao gradonačelnica 5. lipnja trebala svjedočiti u korist kapetana Laptala na zakazanom ročištu na sudu u Patrasu koje je bezrazložno odgođeno zbog pretrpanosti suda za 12. lipnja. "Međutim danas sam obaviještena da je i to ročište odgođeno zbog štrajka nižih službenika suda", koji su zabrinuti za svoju sigurnost odbili doći u zgradu, "neznatno oštećenu u nedavnom potresu", ističe Šuica.

Hrvatskog predsjednika stoga moli da upotrijebi sav svoj autoritet te da se zauzme za slučaj kapetana Laptala kako bi mu se omogućio brz i pravedan postupak pred sudom, tim više što i u toj zemlji uskoro započinje ljetna stanka zbog godišnjih odmora.

"Molim Vas također da o Vašem kontaktu s grčkim predsjednikom upoznate i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni kako bi mogli poduzeti potrebne radnje ukoliko bude potrebno", navodi Šuica.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju