Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Laptalo spreman na šalu

'Ošišao sam se jer dugu kosu nosi kolumbijska mafija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jučer sletio u Beograd te tamo proveo noć, kapetan Kristo Laptalo stigao je nešto iza podneva u Zagreb, odakle leti u Dubrovnik gdje će ga na masovnom dočeku oko 16 sati pozdraviti njegovi sugrađani.

Laptalo je bio dobro raspoložen u Zračnoj luci zagreb, gdje su ga dočekali brojni novinari. Spreman je bio i na šalu. Tako je prokomentirao svoju novu frizuru.

Pročitajte i ovo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..." Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura"

'Ošišao sam se jer kolumbijska mafija nosi dugu kosu, a balkanska kratku', rekao je okupljenim novinarima i dodao da mu je to možda donijelo sreću.

>> Dubrovnik čeka Kristu Laptala

>> 'Tata može na more, ali samo do Lokruma' 

>> Laptalo na slobodi; najprije otišao na pizzu!

Također je naglasio kako njegovo oslobađanje neće značiti ništa ako se nešto drastično ne učini po pitanju zaštite pomoraca.

'Po ovome kakvo je sada stanje i polarni medvjedi su bolje zaštičeni od pomoraca. Neke konvencije u pomorskom pravu treba mijenjati, inače ovo što sam ja prošao neće vrijediti ništa', rekao je Laptalo, a na pitanje hoće li nastaviti ploviti nakon izjave njegove kćeri da ne smije 'dalje od Lokruma', Laptalo je kroz smijeh odgovorio da ne bi sad o tome.

Osvrnuo se i na napise po medijima u kojima se u pitanje dovodila njegova nevinost što se tiče šverca kokaina, zbog čega mu se sudilo.

Kapetan je poručio da oprašta svima koji su ga blatili jer čovjek koji nije u stanju oprostiti nekome, nosi sve njegove grijehe na leđima.

'Ja zapravo i nisam svjestan što mi se dogodilo, čini mi se da svi drugi znaju bolje od mene što je bilo', dodao je Laptalo.

Kapetan Laptalo u Dubrovniku se očekuje oko 16 sati gdje mu njegovi sugrađani priređuju veliki svečani doček pod nazivom ''Kapetane, dobro nam doš'o'.

Laptalo poletio iz Zagreba prema Dubrovniku 

Kapetan Krsto Laptalo poletio je u nedjelju iz Zagreba prema Dubrovniku redovnom linijom Croatia Airlinesa u 14.20 sati. 

Kapetan Laptalo zasad nije mogao reći hoće li tužiti grčki sud koji ga je osudio na 14 godina zatvora zbog navodnog krijumčarenja kokaina, rekavši da je to u nadležnosti njegove kompanije.

On je u Zagreb stigao automobilom iz Beograda gdje je u subotu doletio iz Atene.

Laptala, 59-godišnjeg pomorca iz Dubrovnika prizivni sud u grčkom Patrasu je u četvrtak oslobodio optužbi za krijumčarenje kokaina što je preporučilo i tužiteljstvo odustavši od optužbi.

Laptalo, kapetan broda Coral Sea, prvi časnik Konstantin Metelev i vođa palube Narcis Garcia uhićeni su u luci Egionu u srpnju 2007., nakon što je u teretu, među paletama s bananama iskrcanima s njihova broda, pronađen 41 kilogram kokaina.

Na suđenju u srpnju ove godine Laptalo je osuđen na 14 godina zatvora i određena mu je kazna od 200.000 eura, a dvojica suoptuženika oslobođeni su optužbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene