Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz aktualnosti

Plenković opleo po oporbi, komentirao i neradnu nedjelju: "Napravit ćemo određene iznimke. Ti ljudi neće smjeti dobiti otkaz"

Nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke, javnosti se obratio premijer Andrej Plenković.

Danas se održala sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke. Nakon toga se obratio premijer Andrej Plenković. "Sutra u 12 je godišnje izvješće Vlade, a to koincidira s našim šestim mandatom", kazao je Plenković.

Sutra očekujemo prijedlog za cijene plina. "Vlada će predložiti rebalans. Ministar Filipović je predstavio prijedlog o trgovini i razgovarat će s predstavnicima sektora", dodao je Plenković.

"Mi smo uspješni oko vođenja dijaloga sa sindikatima. Napravili smo ogromni iskorak u odnosu na druge vlade i sindikati to itekako znaju. Vjerujem da ćemo pronaći rješenje. Ponude koje su bile na stolu su bile dobre, a ja vjerujem da ćemo ih poboljšati", istaknuo je.

Premijer je komentirao i Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. "Da nije bilo intervnecije vlade, gorivo bi jako poskupjelo. Ovo radimo kako bismo omogućili bolju situaciju za građane i poduzetnike", rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Cijene goriva - 4 maloprodajne cijene Vlada intervenirala: Pogledajte koliko ćemo od utorka plaćati gorivo, oglasio se i ministar Filipović

Rekao je da će se i on sam uključiti u razgovore, ali ne sutra. "Sada smo tek u trećem tjednu listopada i normalno je da se ti razgovori vode", pojasnio je.

"Sutra imamo dogovoreni termin, raspravu koja će trajati nekoliko sati o aktivnostima vlade. Ja ću u 11 sati imati obraćanje ukrajinskom parlamentu. Mi imamo svoju agendu, ako netko drugi ima svoju, neka se bavi sobom. Oko cijele te aktivnosti koja se svodi na nezakonit način djelovanja Antikorupcijskog vijeća ne treba trošiti riječi. Trošiti riječi na te egzibicioniste bi bilo samo njima davanje na važnosti", komentirao je premijer.

Komentirao je i Dragana Kovačevića. "Oporba radi u dosluhu s Uskokovim optuženikom, nekom tko nosi keš u koferima i baca novac u Savu. Da bi što napravio? Da bi uz prezir svojih jataka, Milanović, on napada mene i očekuje da ja napadam njega...

Mi s njegovim uhićenjem i lopovštinom u Janafu nemamo ništa. On možda računa da će na vlast doći netko drugi i da kaže ajde, možda vi iz institucija progona možete biti fleksibilniji prema njemu", rekao je.

O Ini

"U fazi smo da konsolidiramo naše pozicije oko Ine", istaknuo je. Smatra da neće biti nestašice goriva. "Nije dobro da imamo tako velik rast cijena naftnih derivata. Razgovarat će se s malim distributerima, tjedan dana je nešto što oni sigurno mogu izdržati", napomenuo je.

Osvrnuo se i na reformu zdravstva. "Cilj je reforme staviti pacijenta u fokus, staviti fokus na prevenciju, primarnu zaštitu, reorganizaciju sustava, kvalitetu i smanjenje troškova. To je šest ključnih elemenata", pojasnio je premijer.

Govorio je i o neradnoj nedjelji. "Napravit ćemo određene iznimke. Broj nedjelja koji bi bio radan bio bi 16 od 52, uz nekoliko iznimki za službe koje inače rade nedjeljom", rekao je. "Svi koji rade nedjeljom će biti adekvatno nagrađeni. Oni koji rade u nekim tvrtkama, a koji ne žele raditi nedjeljom, neće smjeti dobiti otkaz", rekao je.

Koalicija s Možemo?

"Čini mi se da ekipa iz oporbe ne može od nas spavati. Razlika je da mi radimo, oni ne rade ništa. Uz najbolju volju ne čitam taj članak na taj način", komentirao je navode o koaliciji s Možemo.

"U tom članku je loše to što je anonimni izvor iz HDZ-a rekao da smo ideološki bliski. Lupeta bezveze", rekao je. "Po kojoj logici bismo mi bili s njima u koaliciji. Sjećate se lončarenja po Zagrebu? Tu su oni specijalisti. Mi se bavimo ozbiljnim reformama. Pa vi procijenite jesmo mi u koaliciji", završio je Plenković govor o Možemo.

"Ekstremno se suzdržavamo, pristojni smo da ne odgovorimo istom mjerom radi dobrobiti građana. Cijelu aferu u Ini je otkrila moja vlada, ne policija, ne Uskok, ne DORH. Nećemo da se skreće pozornost s toga. Shvaćate logiku?", rekao je premijer.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene