Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodi se kao oranica

Krešimir Sever o kući Vilima Ribića: "Cijena je bila jednaka procjeni procjenitelja banke"

Čelnik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić vlasnik je kuće površine 250 četvornih metara sa zemljištem u jednoj zagrebačkoj četvrti, no u zemljišnim knjigama i katastru ta kuća nije upisana, nego se vodi kao oranica.

Iako se kuća čiji je vlasnik Vilim Ribić vodi kao oranica, iz Gradskog ureda za graditeljstvo tvrde da je Ribić dobio građevinsku dozvolu. Kako pišu 24sata, kuću i zemljište kupio je krajem 2014. godine bez kredita kupio po cijeni od 90 tisuća eura i to od tvrtke koja je povezana s tvrtkom koja već godinama gradi stanove za sindikate.

Vilim Ribić nije odgovorio na naš upit, ali je slučaj komentirao njegov kolega Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RAZLIČITA MIŠLJENJA Pogledajte kako je nestao simbol Petrinje: Srušen veći dio zgrade trgovačkog centra

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa od popuštanja? Ministar Beroš nakon sastanka Znanstvenog savjeta: "Mjere nisu bile glavna tema, nego novi soj potvrđen u Hrvatskoj. Mjere nećemo pooštravati"

"Ono što sam i sam čuo danas u razgovoru s kolegom Ribićem je da je procjena koju je radio neovisni procjenitelj banke, kod koje je kasnije digao kredit za uređenje te kuće, zapravo identična onoj cijeni koju je kolega Ribić platio za tu kuću u roh bau sustavu", rekao je Sever.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene