Vilim Ribić
Vilim Ribić Foto: DNEVNIK.hr

Vilim Ribić, glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti, u zagrebačkom naselju Gornje Vrapče ima kuću koju nije upisao u zemljišne knjige niti katastar, već se i dalje vodi kao oranica. Ribić se sada i oglasio o toj temi.


Ribić, koji je ranije u medijskim nastupima naglašavao da je podstanar u sindikalnom stanu u centru Zagreba, u Kosirnikovoj ulici, u kući živi već pet godina.

Vezani članci Obnova kuće Gradišćanski Hrvati skupljaju milijune za obnovu kuća od potresa, reakcije su očekivane: "Presretni smo. Nećemo morati dizati kredit koji bismo otplaćivali 30 godina" Ivan Penava Ivan Penava o stanu kojeg su dobili njegovi roditelji: "To je medijski linč. Imali su stanarsko pravo"

"U kuću u Gornjem Vrapču preselio sam se još 2016. Ja sam je kupio još 2015. u rohbau fazi. Sindikatov stan u kojem sam do tada živio prodan je prošle godine, i to za 68.000 eura, dok je bio kupljen za 50.000 eura, a od kada sam se iselio, nisam ga koristio ja, već drugi čelnik Sindikata povremeno", rekao je Ribić za Jutarnji.

Ribićevu kuću prvi je otkrio portal Index, koji je objavio i kupoprodajni ugovor iz kojeg je vidljivo da je Ribić kuću kupio za 90.000 eura.

U kupoprodajnom ugovoru za kuću, navodi Index, stoji da će Ribić u cijelosti isplatiti kupoprodajnu cijenu kuće u idućih 6 mjeseci. Nekoliko mjeseci kasnije, točnije u kolovozu 2015., u zemljišnim knjigama stavljena je zabilježba kredita kod Prve stambene štedionice u visini od 228.000 kuna. Kredit je podigao na 11 godina, odnosno do 2027., no zabilježba o kreditu brisana je iz zemljišne knjige u lipnju 2019.