Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1,63 milijarde eura

Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Isplata plaća prema uvećanim koeficijentima započela je za 244 tisuće zaposlenih u javnoj upravi. Plaće su u prosjeku veće za 32 posto u odnosu na isto razdoblje lani, navode u Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Službenicima i namještenicama u državnoj službi i javnim službama počela je isplata plaća prema novim, uvećanim koeficijentima, a njihove plaće u travnju su povećane u prosjeku za 32 posto u odnosu na isto razdoblje lani, priopćilo je u subotu Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Isplata plaća prema uvećanim koeficijentima započela je za 244 tisuće zaposlenih u javnoj upravi.

Pročitajte i ovo Selo Zlot - 4 Iz minute u minutu Obustavljena potraga u selu Zlot, jedan od osumnjičenih izveden iz policijske stanice, baka ubijene Danke objavila potresne stihove

"Uvećanje plaća u državnoj službi i javnim službama rezultat je reforme sustava plaća kojom je Vlada Republike Hrvatske nakon gotovo tri desetljeća uvela novi sustav plaća, pravedniju i jednostavniju kategorizaciju i konsolidaciju radnih mjesta u državnoj službi i javnim službama", ističe se u priopćenju.

Za povećanje plaća 1,63 milijardi eura

Za najveće povećanja plaća službenika i namještenika izdvojeno je 1,63 milijardi eura, dodaje se.

Donošenje jedinstvenog Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama rezultat je socijalnog dijaloga Vlade i sindikata i nastavak politike rasta plaća, navode iz Ministarstva.

Podsjećaju da je osnovica za obračun plaća za državne i javne službenike i namještenike od 2016. godine porasla za više 40 posto, povećani su iznosi za božićnice, regres i dar za djecu te je uvedeno novo pravo na uskrsnicu u iznosu od 100 eura.

Pročitajte i ovo Privođenje ubojica Danke Ilić Sramotna izjava Sin mu je osumnjičen da je ubio Danku, a on se ljuti zbog salate: "Policija mi je prekopala vrt. Zar to nije žalosno?"

Novi koeficijenti i u Hrvatskoj vojsci, plaće vojnicima veće oko 38 posto

Reformom sustava plaća doneseni su i novi koeficijenti u Hrvatskoj vojsci čime su plaće hrvatskim vojnicima uvećane za oko 38 posto.

Uz to, 1. travnja stupile su na snagu izmjene i dopune Zakona o plaći i drugim materijalnim pravima pravosudnih dužnosnika zahvaljujući kojima će suci i državni odvjetnici dobiti uvećane plaće i materijalna prava, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene