Obavijesti Video Pretražite Navigacija
može li bizarnije?

Zanima vas kako izgledaju peći za spaljivanje? Krematorij ima Dane otvorenih vrata

Ususret blagdanu Svih svetih organiziran je Dan na Krematoriju. Građani danas mogu razgledati razgledati prostore u kojima se odvijaju ispraćaji i komemoracije u Zagrebu.

"Dana 22. listopada organiziramo Dan na Krematoriju kako bismo dali odgovore na sva dosad postavljena pitanja, prezentirali procese i omogućili zainteresiranima uvid u naše prostorije", priopćili su iz Zagrebačkog holdinga.

Posjetitelji će moći razgledati tehničke prostore u kojima se odvijaju ispraćaji i komemoracije.

"Ugostit ćemo medije i manje grupe građana, do 15 osoba. Ukoliko se ukaže potreba za veće grupe od 15 osoba, organizirat ćemo dodatan termin, u skladu s obvezama i mogućnostima", poručili su.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba stanje s otpadom Tomašević o nesnosnom smradu koji se danima širi kod Jakuševca: "Inspekcija je bila, stalno su na terenu..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna više nego prijašnjih godina Tomašević: "Grad će na Adventu zaraditi višemilijunske iznose"

Uz uvodnu prezentaciju, koja će trajati deset minuta, prema objavljenom planu predviđena je šetnja od velike dvorane kroz odar, manipulativni hodnik, rashladne komore do kremacijskih peći. Nakon toga predviđena su pitanja i odgovori.

"Konceptualno je događaj zamišljen na sljedeći način; 10-11 sati otvaranje Dana otvorenih vrata (mediji). Od 11 do 15 sati obilazak Krematorija, osam grupa po 30 minuta, uz maksimalno 15 posjetitelja bez najave", pojasnili su iz Zagrebačkog holdinga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene