Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako je sunce, ostanite doma

Čeka nas sunčano i sve toplije vrijeme uz slab vjetar, no već početkom idućeg tjedna stiže promjena

Prati nas suho, sunčano i toplo vrijeme. No dok su dani topli i ugodni, jutra su hladna oko nule. Zbog velike razlike u temperaturi jutra i dana savjetuje se slojevita odjeća kako bismo tijelu pomogli da što manje energije troši na zagrijavanje, odnosno hlađenje.

Vrijeme će i idućih dana biti još toplije uz malo manje hladna jutra, a na Jadranu će zapuhati slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak. No građane se upozorava da unatoč lijepom vremenu ostanu doma i poštuju epidemiološka pravila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Što nas čeka idućih dana? Južina će konačno prestati, ali srijeda donosi novu promjenu Slika nije dostupna Netipično toplo za prosinac Pred početak zime stiže nam - zatopljenje: Temperature će na kopnu rasti i do 15 stupnjeva, uz more čak 18

U središnjoj Hrvatskoj unatoč suncu i toplini mjestimice će se pojaviti i umjerena naoblaka. Puhat će slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a temperatura će biti između 22 i 24 stupnja.

Slično će biti i u Slavoniji. Izmjenjivat će se umjerena naoblaka i sunce. Puhat će sjevernjak, ali će se ipak zadržati toplo vrijeme uz temperature od oko 23 do 24 stupnja.

Na sjevernom Jadranu poslijepodne će biti više oblaka. Slično će biti i u Gorskoj Hrvatskoj, unutrašnjosti Istre te na širem riječkom području. U gorju će povremeno puhati umjeren sjeveroistočni vjetar, na moru slaba do umjerena, podno Velebita samo mjestimice i jaka bura, a prema otvorenom sjeverozapadnjak. Posvuda će biti toplo, u gorju oko 20, a na sjevernom Jadranu većinom od 22 do čak 25 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti sunčano cijeli dan. Uz obalu slaba do umjerena bura koja će prijeći ponegdje u jugozapadnjak, dok će prema otvorenom moru puhati uglavnom sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 21 i 25 stupnjeva.

Sunce će grijati do promjene vremena u ponedjeljak

Na kopnu će nas pretežno sunčano pratiti sve do početka idućeg tjedna. U ponedjeljak očekujemo porast naoblake, a krajem dana, ponegdje na zapadu, i to uglavnom u Gorskom kotaru, mjestimice će padati kiša. Zapuhat će topao južni i jugozapadni vjetar s kojim će i jutarnja temperatura blago porasti, dok će se danju svih ovih dana zadržati ugodno toplo.

I na Jadranu za vikend će biti pretežno sunčano, a više oblaka očekuje se u ponedjeljak uz mogućnost za kišu krajem dana uglavnom na sjevernom dijelu. Jutra će i na moru biti toplija, dok će danju biti podjednako toplo kao danas i sutra.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene