Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom tjedna i do 19 stupnjeva

Umjesto sve hladniji, prosinac je sve topliji: Što smo bliže Božiću, to je viša i temperatura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme je za drugu polovicu prosinca iznadprosječno toplo, više ili manje oblačno, uz sunčana razdoblja. U kopnenom dijelu zemlje bit će desetak stupnjeva više od uobičajenih dnevnih maksimuma, a na moru i više.

U središnjoj Hrvatskoj bit će djelomice sunčano i za doba godine dosta toplo. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 12 i 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Što nas čeka idućih dana? Južina će konačno prestati, ali srijeda donosi novu promjenu Slika nije dostupna Netipično toplo za prosinac Pred početak zime stiže nam - zatopljenje: Temperature će na kopnu rasti i do 15 stupnjeva, uz more čak 18

U Slavoniji pretežno vedro, za sredinu prosinca toplo, iako još uvijek ne kao drugdje, ali bit će ugodno zbog sunca i temperature od 10 do 13 stupnjeva.

Gorska Hrvatska i sjeverni Jadran u ovakvim situacijama često budu najoblačniji dio zemlje, pa će i sutra tu biti promjenjivije, a moguće je i malo kiše, osobito u Gorskom kotaru te na riječkom području. Oko rijeke kiša bi lokalno mogla biti čak i jača. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će biti oko 15 stupnjeva, u gorju, barem 10.

U Dalmaciji većinom djelomice sunčano, povremeno uz povećanu naoblaku, ali ipak uglavnom suho. Umjereno i jako jugo jačat će, a uz južinu temperatura raste do 18 stupnjeva.

I u nastavku tjedna vrijeme će biti iznadprosječno toplo, na kopnu i djelomice sunčano. Postoje šanse i za malo kiše, no uglavnom je to rezervirano za gorje. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura će svih dana biti između 13 i 17 stupnjeva.

I na Jadranu toplo, od 14 do čak 19 stupnjeva. No tu će biti i nešto promjenjivije, osobito na sjevernom dijelu, gdje će povremeno pasti i malo kiše. U četvrtak će posvuda biti oblačnije uz mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu. Puhat će umjereno i jako jugo s olujnim udarima, a slabjet će u četvrtak. Uz južinu, tjedan će svakako obilježiti iznadprosječna toplina, a rjeđe oblaci i kiša.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene