Ivana Frapporti poziva sve da ostanu doma
Ivana Frapporti poziva sve da ostanu doma Foto: Nismo same

Emotivnim pismom inicijativi ostani doma pridružila se i autorica ''Nismo same'' Ivana Frapporti, koja ovih dana prolazi i novu borbu za život.


Nacionalni stožer civilne zaštite svakoga dana donosi nove mjere i poziva građane da ostanu doma kako bi se stalo na kraj epidemiji koronavirusa. Ako ostanemo doma, možemo spasiti sebe i druge, a to je posebno važno za ugrožene - starije i kronične bolesnike. Ivana Frapporti za Nismo same napisala je emotivno pismo koje prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Vili Beroš i Davor Božinović (u pozadini) Utvrđeno 865 slučajeva kršenja samoizolacije, iz stožera apeliraju: "Ne izlazite bez nužne potrebe" Milan Bandić Bandić o obnovi potresom oštećenog središta Zagreba: "Kroz maraton od pet, šest godina gradnje, bit će ljepši nego što je bio"

"Sjedim na balkonu, ispijam kavu, konačno mi nije muka.

Promatram grad, čini mi se da ima manje ljudi na ulicama, možda su ipak čuli što savjetuju oni koji znaju što govore. Nadam se, zbog svih nas, zaista se nadam.

Ne samo zbog mene nego zbog svih nas.

Nadam se zbog onih s kojima bih voljela popiti kavu, zbog onih koji rade najbolje krempite na svijetu, a sada ne mogu u njima uživati jer ih mogu vidjeti i čuti samo putem videopoziva. Vidite, ti stariji, kako ih nazivaju, moji i vaši roditelji, bake i djedovi, imaju još puno života ispred sebe i mogu dati još puno ljubavi. Zar nije predivno to da oni, iako imaju više od 70 godina, koriste Facebook i zovu svoju djecu videopozivom?

Nadam se zbog svih mama na svijetu, koje su ovih dana same, ali samo fizički jer ih, kako je rekla moja mama, 'spašava tehnologija'.

Nadam se zbog svih onih koji i u ovim okolnostima moraju ići na posao i izlagati svoje zdravlje i život kako bi nama bilo lakše podnijeti ovo apokaliptično stanje.

I na kraju, nadam se zbog svih nas koji danas osim bitke s virusom, s potresom, s tko zna čime još, vodimo i još jednu bitku za vlastiti život.

Ostanite doma za sve Ljiljane, Sonje, Ivane, Marine, Ivanke i ostale hrabre, divne i nepokolebljive žene! Za sve njih, za sve nas!

Nadam da ste čuli i da čujete pozive ljubavi #ostanidoma

Budite superjunaci s kauča i spasite život meni, barba Stipi, šjor Vinku, tetki Mari, babi Cviti, mami Anici, malom Igoru s prvog kata… #ostanidoma"

Poslušajte Ivanu, i ostanite doma - tako možete spasiti život!