Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Kraj babljeg ljeta

Stigla velika promjena vremena: U većini krajeva kiša, a na ovim mjestima mogla bi pasti i koja pahulja snijega

Oblaci i promjena vremena (Davor Puklavec/PIXSELL)
Oblaci i promjena vremena (Davor Puklavec/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Oblaci i promjena vremena (Davor Puklavec/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Izražena promjena nam je stigla - oblaci koji su se već u ponedjeljak počeli navlačiti najava su onoga što nas čeka danas.

U većini predjela bit će oblačno s kišom, a na Jadranu moguće i pljuskovima. Krajem dana te u noći na srijedu u gorju bi mogla pasti i pokoja pahulja snijega.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Prevrtljivi travanj: Meteorolog otkriva kakav nas vikend očekuje Ilustracija Meteorolog Nikola Vikić-Topić Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku

Toplije se odjenite jer nam osim oblaka i kiše stiže i hladniji zrak, koji će naglo prekinuti razdoblje iznimne topline jer nas na kopnu očekuje tek desetak stupnjeva.

Pred nama je na kopnu tmurno, sivo i oblačno vrijeme s kišom koja će ponegdje biti i obilna. Osim toga bit će osjetno hladnije - očekuje se tek desetak stupnjeva.

Kišobrani i toplija odjeća trebat će i na istoku jer će i ovdje biti oblačno s kišom te osjetno hladnije, a puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak.

Na sjevernom Jadranu oblačno s kišom ili pljuskovima, lokalno i obilnijim. Kasnije će zapuhati jaka i olujna bura. Temperatura će biti ispod 20, a uz oblake, kišu i buru činit će se i hladnije.

U gorju isto tako oblačno s kišom, krajem dana moguće i snijegom te osjetno hladnije.

Na sjeveru Dalmacije bit će oblačnije s kišom ili pljuskovima, dok će južnije biti više sunčana vremena. I ovdje će kasnije zapuhati bura, a temperatura će još uvijek biti oko 20 stupnjeva.

U srijedu se očekuje oblačno vrijeme s kišom, u gorju moguće i snijegom. Od četvrtka će biti stabilnije. Dani pred nama bit će osjetno hladniji, a osobito su hladna jutra u četvrtak i petak, pa je moguć i slab mraz. Za blagdan Svih svetih ujutro će biti hladno, ponegdje s maglom, danju uz sunčana razdoblja.

I na moru će još uglavnom u srijedu biti oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima, dok će kiše biti i u četvrtak, ali samo na krajnjem jugu. Idućih dana puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna, koja će taman na blagdan Svih svetih oslabjeti, ali uz nju će i ovdje biti osjetno hladnije.

Tako nam se jesen vraća u punom svjetlu uz oblačno, tmurno, kišovito i hladnije vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene