Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošlo 6 mjeseci

Bebić ostaje bez zaštite, Kosor i Karamarku ipak nije skinuta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Sabora Luka Bebić ostao je bez zaštite i vozača, a bivšoj premijerki i predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor te bivšem ministru policije Tomislavu Karamarku zaštita za sada ipak ostaje.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice odlučila o prestanku važenja postojećeg osiguranja za Bebića te nastavku važenja istog za bivšu premijerku i bivšeg ministra MUP-a.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

>> Šeksu i Kosor ipak su našli funkcije!

'Temeljem sigurnosne procjene za Luku Bebića više nema zaštite, to je sve što mogu reći', kazao je ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić nakon sjednice vlade.

Na upit zašto zaštita ostaje za Kosor i Karamarka, rekao je da je vlada donijela odluku temeljem prijedloga Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi na kojem je utvrđeno da se odluka donosi samo za Bebića.

Upitan znači li to da je za Kosor i Karamarka procijenjeno da su sigurnosno ugroženi, Ostojić je odgovorio: 'To ste vi rekli, a ja kažem da je vlada donijela odluku danas samo za skidanje zaštite Luki Bebiću. U ovom trenutku sigurnosna procjena je takva da nije donesena odluka o skidanju zaštite za Kosor i Karamarka'.

Na ponovljeni upit prijeti li se Kosor i Karamarku, rekao je: 'Ja nisam rekao da se prijeti, rekao sam da je sigurnosna procjena takva da nema razloga još za skidanje takve zaštite'.

Sigurnosna procjena ponovno će biti ažurirana u listopadu, a nadam se da će se ostvariti isto što i za Luku Bebića, da neće biti potrebe za tim, dodao je Ostojić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene