Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosor obećala zaposliti još 15 tisuća branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ u idućem mandatu namjerava dovršiti stambeno zbrinjavanje svih hrvatskih ratnih vojnih invalida te zaposliti još 15 tisuća branitelja i članova njihovih obitelji.

U planu je proširiti stipendiranje učenika i studenata te pripremiti poseban program za oboljele od PTSP-a, izjavila je zamjenica predsjednika stranke Jadranka Kosor. 

Pročitajte i ovo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Sjećanje na vukovarsku žrtvu Vukovar odaje počast svojim stradalima i nestalima: "Ono što su počinitelji zločina učinili da bi zameli tragove je strašno" Slika nije dostupna Premijerka položila kamen temeljac 'Neka se SDP prisjeti kako je zakidao branitelje'

Kosor je, na konferenciji za novinare u središnjici stranke, kazala kako je Vlada u protekle četiri godine vratila dostojanstvo braniteljima i članovima njihovih obitelji.

'Hrvatskim braniteljima vratili smo materijalna prava, koja su im nepravedno bila oduzeta, te sustavno razvijamo razne mjere kako bi braniteljima i članovima njihovih obitelji osigurao dostojanstven život', rekla je Kosor.

Naglasila je kako je u mandatu na isteku izrađen jedinstveni Registar hrvatskih branitelja, osnovan Fond i Zaklada hrvatskih branitelja, te Fond za stipendiranje više od 227 braniteljskih zadruga, isplaćeni zaostali dugovi iz prošlog mandata i reprogramirani krediti.

Kao poseban uspjeh Ministarstva branitelja, kojemu je na čelu, naglasila je rješavanje statusa njegovatelja stopostotnih invalida prve skupine te stambeno zbrinjavanje 3.754 hrvatska ratna vojna invalida i članova obitelji poginulih branitelja.

Odgovarajući na kritike zbog neobjavljivanja Registra branitelja, Kosor je kazala kako 'bi ga osobno prva objavila', ali je to, kaže, nemoguće zbog zaštićenih podataka koje sadrži Registar, a objavljivanje kojih bi bilo kazneno djelo.

'Oni koji smatraju da treba objaviti Registar, neka kažu na koji bi se način to moglo učiniti', poručila je Kosor, a na pitanje hoće li HDZ pokrenuti zakonske izmjene koje bi omogućile objavu registra odgovorila je da će 'učiniti što procijeni da je najbolje za branitelje i za Hrvatsku'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene