Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vodit ćemo računa o svakom pojedincu'

Kosor o Ljubljanskoj: O svemu ću se konzultirati s Rohatinskim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor nakon polaganja vijenca u čast poginulim vatrogascima na Kornatu odgovarala je i na aktualna pitanja.

Na pitanje u vezi s Ljubljanskom bankom odgovorila je da će se o svakom sljedećem koraku u vezi s time konzultirati s guvernerom Željkom Rohatinskim te da je tako postupila i uoči nedavnog sastanka sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom. 'S Pahorom smo dogovorili da taj veliki problem, kojeg do sada još nitko nije uspio razriješiti, pokušamo riješiti na temelju međunarodnih ugovora i pri tome voditi računa o zaštiti svakog pojedinačnog interesa', kazala je Kosor. Objasnila je kako s Pahorom 'nije dogovoren model, nego okvir i smjer u kojem se treba kretati u vezi s Ljubljanskom bankom'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenski tisak 'Nije tajna da Pahorova vlada podržava Kosoričinu' Slika nije dostupna Slovenski mediji pišu 'Kosor i Pahor u Bohinju nisu otkrili ono što je bitno'

>> Ljubljanska banka: problem se ne može riješti u 3 mjeseca

'Uvjerena sam da ćemo korak po korak uspjeti naći neko rješenje i vodeći prije svega računa o 130.000 štediša iz Hrvatske', kazala je premijerka Kosor. Istaknula je da će Hrvatska do kraja ove godine završiti pregovore s Europskom unijom te kako je važno da pritom ne bude nikakvih zapreka i da se teškoće s Ljubljanskom bankom rješavaju 'tihom diplomacijom' kao što je bio slučaj i s arbitražnim sporazumom.

Odgovarajući na novinarska pitanja premijerka je najavila da će, nakon što je 1. srpnja ukinuta prva stopa kriznog poreza, 1. studenoga ove godine biti ukinuta i druga stopa kriznog poreza. Istaknula je da je odluka o uvođenju kriznog poreza bila nepopularna, ali je morala biti donesena zbog iznimno teškog stanja jer je prijetila opasnost neisplaćivanja plaća, a možda i mirovina. Premijerka je također rekla da je oko 900.000 umirovljenika i oko 600.000 zaposlenika bilo oslobođeno plaćanja posebnog poreza dohodak. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene