Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vratili se iz Venecije

Djeca i profesori Gimnazije Pula moraju u kućnu izolaciju: Ministarstvo poslalo važnu uputu svim školama

Pulski gimnazijalci koji su u subotu boravili u Veneciji na tradicionalnom karnevalu prema novim uputama trebaju ostati u kućnoj izolaciji. Istodobno, stigla je uputa Ministarstva obrazovanja da otkažu putovanja u Italiju.

''Prema novim uputama iz Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, regija Veneto i Lombardija područja su zahvaćena epidemijom koronavirusa, pa djeca i profesori koji su bili na izletu trebaju ostati dva tjedna u kućnoj izolaciji i ne ići u školu. Kućna izolacija znači NE IZLAZITI iz kuće, ne samo ne ići u školu'', stoji u uputi voditeljice Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Jasne Valić.

Pročitajte i ovo Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora Ilustracija prodor koronavirusa Obustavljena istraga! Osoblje Doma za starije i nemoćne u Splitu nije krivo za 18 smrtnih slučajeva

Ravnatelj Gimnazije Pula Filip Zoričić izvijestio je da su na karnevalu bila 42 učenika i četiri profesora. ''Normalno su ušli i izašli iz grada, prošli uobičajenu proceduru, prošli regularno i preko graničnih prijelaza te se vratili svojim kućama'', rekao je. Najavio je da će škola prema opravdano odsutnim učenicima postupati uobičajeno i bez problema.

Ministarstvo obrazovanja poslalo uputu školama

Ministarstvo obrazovanja poslalo je uputu svim osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u idućih mjesec dana.

"Sukladno preporuci Ministarstva zdravstva, a vodeći računa o sigurnosti učenika i nastavnika, ovim putem upućujemo Vas da otkažete sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana.

Skrećemo Vam pažnju na stranice Ministarstva zdravstva na kojima možete pronaći informacije o koronavirusu (2019-nCoV) i mjerama prevencije koje Vas molimo da prenesete učenicima.

Također Vas molimo da nam pošaljete podatke o planiranim putovanjima učenika u Italiju do kraja lipnja na e-mail odgojiobrazovanje@mzo.hr.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s ostalim nadležnim Ministarstvima prati situaciju i na vrijeme ćemo Vas obavještavati o eventualnim novim preporukama", napisali su u uputi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene