Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBILAZAK KUĆANSTAVA

Komunalni redari u pratnji policije u kontroli: Ukoliko niste čipirali svog psa, učinite to što prije, kazne su velike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komunalni redari u pratnji policije krenuli su u kontrolu pseće populacije. Ukoliko niste čipirali svog psa, učinite to što prije, jer su kazne poprilično velike.

Istočni dio grada Zagreba prvi je na udaru provjere čipiranosti pasa. Željko Renić, pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo jučer je izjavio kako će u svakom naselju nastojati obavijestiti građane prije dolaska. Ako kojim slučajem vlasnik psa nije doma, ostavit će mu obavijest i doći u naknadni nadzor. Samostalno, bez dozvole vlasnika neće ulaziti u dvorišta. 

Pročitajte i ovo Noć na terenu sa zagrebačkom Čistoćom - 3 Noćna ophodnja Ekipa Dnevnika Nove TV pridružila se Čistoći u otkrivanju tko krši pravila o otpadu: "Čeka se izgradnja tipiziranih boksova" Ilustracija Niz pravila Znate li da postoji Zakon o zdravlju životinja? Ako imate kućnog ljubimca, ovo je popis vaših obveza, ali i kazni ako ih ne ispunite

"Ako je pas čipiran, nema potrebe za dodatnom kontrolom. Naša je namjera naći one koji nisu mikročipirani. Do sada smo uglavnom dolazili u nenajavljene kontrole u parkove za pse i tamo je većina pasa bila čipirana" istaknuo je.

Zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Danijela Dolenec govorila je o procesu čipiranja na današnjoj redovitoj konferenciji za novinara gradonačelnika Tomaševića.

"Jučer smo započeli proces kontrole. Ideja je da svi oni psi koji nisu mikročipirani kroz ovaj proces kontrole to budu, tako da imamo kompletnu bazu podataka koliko se životinja nalazi na nekom području. Obilazak kućanstava krenuo je jučer, a provode ga djelatnici komunalnog redarstva. Pozivam sve sugrađane da se odazovu ovoj kontroli", pojasnila je. 

Kazne za vlasnike pasa iznose i do 6000 kuna. U Zagrebu je trenutno čipirano oko 60.000 pasa. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene