Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne treba širiti paniku

Tomašević o skloništima u Zagrebu: "Ta skloništa moraju biti u dobrom stanju"

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević u utorak je obišao Kliniku za psihijatriju Vrapče, gdje će biti nastavljeni radovi na dogradnji i adaptaciji objekta psihogerijatrije, a nakon toga održao redovitu konferenciju za novinare.

Gradonačelnik Tomašević kaže kako je u ponedjeljak poslan šleper pomoći ukrajinskim izbjeglicama te se pripremaju kapaciteti za prihvat izbjeglica, a omogućit će im se i besplatan prijevoz ZET-om.

Komentirao je da je prorijeđeni vozni red ZET-a privremenog karaktera, a linije su prorijeđene kako bi cijena karata ostala ista.

Osvrnuo se i na gospodarenje otpadom te kontroliranje odvajanja otpada. Grad poziva predstavnike sustanara da kontroliraju što se odlaže u spremnike kako ne bi došlo do kontaminiranja vrijednih sirovina.

Gradonačelnik Tomašević kazao je kako je ovog vikenda ugašen punkt za masovno cijepljenje na Velesajmu. Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj iz minute u minutu pratiteOVDJE

Podsjetio je i da su u tijeku dva natječaja za pročelnike. Više o natječajima možete pročitati na stranicama Grada.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet kazao je kako se pronašla nova lokacija za odlaganje građevinskog otpada na Žitnjaku. Tomašević je dodao kako država traži još jednu lokaciju za odlaganje građevinskog otpada koji će nastati od obnove jer trenutne lokacije neće biti dovoljne. 

"Traži se i alternatnivna lokacija za Zelenu tržnicu", dodao je.

"Skloništa moraju biti u dobrom stanju"

Odgovarao je i na pitanja o skloništima u gradu. Kaže kako će ovih dana objaviti lokacije za blokovska skloništa, a zatim ići na reviziju skloništa koja su u zgradama, ali njima upravlja grad. "To će trebati riješiti", rekao je. Ističe kako ima i skloništa u javnim institucijama, a postoje i skloništa u zgradama kojima upravljaju suvlasnici.

"Ne treba širiti paniku, nadam se da nam neće trebati, ali ta skloništa moraju biti u dobrom stanju", rekao je i spomenuo da posljednjih 20 godina oni nisu bili na vlasti.

Farme svinja mogu se zatvoriti preko noći

Odgovarao je i na pitanje o farmama svinja na Jakuševcu. Građanima koji su kupovali stanove tamo obećavano je da će se farme zatvoriti, ali to se nije dogodilo, kazao je. U međuvremenu je ponuđena financijska pomoć farmerima da zatvore ili presele. Neki su to učinili. 

"Od 38 farmi, ostalo je 9, dobar dio je prosvjedovao prošli tjedan", rekao je. Kaže kako se farme mogu zatvoriti preko noći, ali odlagalište otpada Jakuševac ne može. 

"Ova zgrada je skoro postala ukleta"

Radovi na klinici obuhvaćaju izgradnju novog istočnog krila Odjela, novu krovnu konstrukciju i pokrov te uređenje podrumskih prostora. Nakon dogradnje Odjel psihogerijatrije će imati ukupno 62 kreveta i dnevnu bolnicu. 

"Ova zgrada je skoro postala ukleta", kazao je gradonačelnik i istaknuo kako se pronašao novac za nastavak radova na bolnici te očekuje kako će radovi biti gotovi do kraja godine. Zahvalio je svima koji rade na projektu te istaknuo kako je odjel psihogerijatrije jako bitan. 

Dodatni radovi koštat će oko 30 milijuna kuna. Već je utrošeno 10 milijuna.

Zamjenik gradonačelnika Korlaet smatra da su arhitekti napravili dobar projekt te im je čestitao pa najavio predstavljanje studije cjelovite obnove centra grada idući tjedan.

Pročitajte i ovo Branimir Vidmarović ZA DNEVNIK NOVE TV Stručnjak o NATO-u i ratu u Ukrajini: "Nažalost, vidim veliku volju ruske strane. Ruska vojska će ići do kraja, do nekog završetka koji je naredio Putin"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZRUGIVANJE NA SKUPU VIDEO Dačić o padu letjelice u Zagrebu: "Oni nisu ni za dron spremni, a kamoli za dom"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene