Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči sutrašnje sjednice

Maras o zahtjevu za oduzimanjem mandata: "Takav zahtjev nikad nisam čuo ni HDZ-a"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik SDP-a i predsjednik primorsko-goranske županijske organizacije stranke Zlatko Komadina izjavio je u petak u Rijeci kako očekuje da će sjednica Glavnog odbora SDP-a pridonijeti relaksaciji u stanju stranke i njenoj stabilnosti.

"Hrvatskoj treba stabilan i jak SDP, kao alternativa HDZ-u i korektiv, te kao jamac demokratskih procesa u zemlji", rekao je novinarima Komadina.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

„Očekujem konstruktivnost i odgovornost na sjednici“, dodao je.

Na pitanje novinara može li se dogoditi izbacivanje iz stranke Miranda Mrsića i Milanke Opaćić, Komadina je rekao da je Predsjedništvo SDP-a na zadnjoj sjednici jasno definiralo odgovornosti, ta kako je naznačeno da je učinjena šteta stranci.

"Nisam vrač pa ne znam koje će se mjere pokrenuti"

„Kako će se odrediti Glavni odbor, hoće li biti sazvana nova sjednica Predsjedništva i koje će se mjere poduzeti, vidjet ćemo. Nisam vrač pa ne znam koje će se mjere pokrenuti, a za koje sam ja čut ćete sutra“, rekao je.

Na pitanje o izboru između javnog i tajnog glasovanja o povjerenju predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću, Komadina je rekao: „Ako mi u tijelima stranke nismo u stanju razgovarati otvoreno onda ne moramo ni biti u tim tijelima“.

Na pitanje što znači točka dnevnog reda sjednice Glavnog odbora o zahtjevu za vraćanjem saborskih mandata SDP-u te odnosi li se to na Mrsića i Opačić, Komadina je rekao da se to uopće ne odnosi na konkretna imena, nego na one koji su do sad napustitili stranku.

"Očekujem lijep i sunčan dan"

Predsjednik riječkoga gradskog SDP-a Vojko Obersnel na pitanje što očekuje od sutrašnje sjednice Glavnog odbora, rekao je da 'očekuje da bude lijep i sunčan dan, a da su tada i glave mudrije'.

Komentirajući na novinarski upit razmišljanja o javnom ili tajnom glasovanju u stranačkim tijelima, Obersnel je rekao kako bi svatko morao naći hrabrosti, snage i odgovornosti da jasno i javno na stranačkim tijelima govori o svim temama - "kada se radi o radu u stranci, kada govorimo o kolegama i stranačkim drugovima", kazao je.

"Takav zahtjev još nisam čuo"

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras kaže kako "jedva čeka" da mu predsjednik glavnog odbora Erik Fabijanić objasni točku vezanu uz oduzimanje saborskog mandata.

"Takav zahtjev nikad nisam čuo ni HDZ da je tražio tako da bi to za njih bio presedan", kazao je Maras.

I saborski zastupnik Vedran Babić slaže se s njim.

"O tome na predsjedništvu nismo na taj način raspravljali očekujem objašnjenje", kazao je Babić.

Sabina Glasovac kaže kako izglasavanje nepovjerenju predsjedniku stranke nije u skladu sa statutom.

"Ja ne znam tko je to vidio da postoji nekakav raskorak odnosno nesuglasje između glavnog odbora i predsjednika", kaže Glasovac. (Hina/(S.T.K.)


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene