Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ

Predsjednica na tribinama u Rusiji: Uoči utakmice otkrila koji će, po njezinu mišljenju, biti konačni rezultat

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kolinda Grabar-Kitarović iz Rusije (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban razgovarao je s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović uoči večerašnje utakmice Hrvatska - Danska.

Kakva je atmosfera, što osjećate? Može li Hrvatska pobijediti?

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

Ja sam uvjerena da Hrvatska može pobijediti i ohrabrena sam riječima izbornika Dalića danas da idu opušteno, da idu optimistično. I onome što je poručio igračima, da igraju za svoju Hrvatsku domovinu, za sebe, za svoje obitelji, da igraju opušteno i neopterećeno. Vjerujem da ćemo večerašnjom pobjedom još malo podignuti i naše samopouzdanje i vjeru u sebe.

Jeste gledali sve utakmice?

Jesam, gledala sam. Ako neke nisam imala prilike gledati u onom realnom vremenu, pogledala sam snimke. A onu s Argentinom i više puta. Pravi užitak.

Kako ste zadovoljni ponašanjem navijača ? Nema nikakvih incidenta, čini mi se da se dobra slika šalje u svijet?

Jako dobra. Doista, ponosna sam i na navijače, ali treba odati svako priznanje Rusiji na organizaciji. S fan ID-ovima možete se kretati slobodno, kud god hoćete, ne treba vam viza. A s druge strane, pokazali su da se doista mogu osigurati stadioni da nema nasilja na njima.

Jeste pričali s igračima?

Ne, s igračima nisam. Oni danas moraju biti opušteni i nakon zajedničkog objeda koji su imali svatko je imao svoje slobodno vrijeme da se koncentrira na igru i na utakmicu. Osim toga ne bi bilo fer da na tome inzistiram kad njihove vlastite obitelji, koje su isto tako došle ovdje pratiti utakmicu, nemaju priliku razgovarati. Dakle, nisam htjela ni na koji način poremetiti ritam reprezentacije. Ovdje sam kao predsjednica Republike Hrvatske, ali isto tako kao vatrena navijačica koja će za njih večeras navijati svim srcem.

Prognoze rezultata?

Nezahvalno je prognozirati , ali meni se nekako čini da bi moglo biti 3:1 za Hrvatsku.

Čini mi se da je u Hrvatskoj prava euforija?

Da, euforija je, ali nije to loše. Treba nam nešto s vremena na vrijeme da pokrene taj optimizam, da shvatimo da iako smo nevelika zemlja po veličini teritorija i broju ljudi, da možemo biti rame uz rame s najboljima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene