Reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban razgovarao je s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović uoči večerašnje utakmice Hrvatska - Danska.

Galerija


Kakva je atmosfera, što osjećate? Može li Hrvatska pobijediti?

Ja sam uvjerena da Hrvatska može pobijediti i ohrabrena sam riječima izbornika Dalića danas da idu opušteno, da idu optimistično. I onome što je poručio igračima, da igraju za svoju Hrvatsku domovinu, za sebe, za svoje obitelji, da igraju opušteno i neopterećeno. Vjerujem da ćemo večerašnjom pobjedom još malo podignuti i naše samopouzdanje i vjeru u sebe.

Jeste gledali sve utakmice?

Vezani članci Prometna nesreća u Rusiji Agresivni vozač pretjecao na uskoj cesti pa se zabio u dva automobila i završio na krovu Testiranje Počinju masovna testiranja: "Od petka će 70.000 stanovnika glavnog grada biti nasumično odabirano svaki treći dan za to istraživanje, jedinstveno u svijetu"

Jesam, gledala sam. Ako neke nisam imala prilike gledati u onom realnom vremenu, pogledala sam snimke. A onu s Argentinom i više puta. Pravi užitak.

Kako ste zadovoljni ponašanjem navijača ? Nema nikakvih incidenta, čini mi se da se dobra slika šalje u svijet?

Jako dobra. Doista, ponosna sam i na navijače, ali treba odati svako priznanje Rusiji na organizaciji. S fan ID-ovima možete se kretati slobodno, kud god hoćete, ne treba vam viza. A s druge strane, pokazali su da se doista mogu osigurati stadioni da nema nasilja na njima.

Jeste pričali s igračima?

Ne, s igračima nisam. Oni danas moraju biti opušteni i nakon zajedničkog objeda koji su imali svatko je imao svoje slobodno vrijeme da se koncentrira na igru i na utakmicu. Osim toga ne bi bilo fer da na tome inzistiram kad njihove vlastite obitelji, koje su isto tako došle ovdje pratiti utakmicu, nemaju priliku razgovarati. Dakle, nisam htjela ni na koji način poremetiti ritam reprezentacije. Ovdje sam kao predsjednica Republike Hrvatske, ali isto tako kao vatrena navijačica koja će za njih večeras navijati svim srcem.

Prognoze rezultata?

Nezahvalno je prognozirati , ali meni se nekako čini da bi moglo biti 3:1 za Hrvatsku.

Čini mi se da je u Hrvatskoj prava euforija?

Da, euforija je, ali nije to loše. Treba nam nešto s vremena na vrijeme da pokrene taj optimizam, da shvatimo da iako smo nevelika zemlja po veličini teritorija i broju ljudi, da možemo biti rame uz rame s najboljima.