Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASTU CIJENE

Koliko košta dobra zabava? Ovog ljeta vraćaju se koncerti i druga događanja, ali mnogi si ih teško mogu priuštiti

Aktualno Galerija Zabava - 1 Zabava - 1 Foto: Screenshot Zabava - 2 Zabava - 2 Foto: Screenshot Zabava - 3 Zabava - 3 Foto: Screenshot +0 Zabava - 4 Galerija 1/4 >>
Nakon što je korona industriju zabave bacila na koljena, ovog ljeta koncerti i događanja vratili su se u punom sjaju. No, nešto skuplji. Poskupljuje sve: karte za koncerte, kina, hrana i piće. Dok će jedni još dizati cijene, drugi zadržavanjem cijena planiraju zadržati i publiku.

Za noćni život potrebno je izdvojiti pozamašnu svotu novca. Prvo korona i lockdown, zatim inflacija i rast cijena od 15 do 20 posto. Vlasnici se pitaju dokad će to građani moći pratiti i traže intervencije.

"Smanjenje PDV-a na određene kategorije pića kao što su topli napici, pivo, vina i sokovi te regulacije režija koje su sada za poduzetnike tri puta veće nego za obične građane", predlaže Sara Kužić, voditeljica noćnog kluba.

Gore su otišle i karte za koncerte, i to za 20 do 30 kuna, a očekuje se da će im cijena još rasti.

"Očekujemo nekakvo poskupljenje od 10-20 posto, ali vjerujemo da to neće značajnije poremetiti tržište događanja", rekao je Berislav Marszalek, vlasnik tvrtke za prodaju ulaznica.

I odlazak u kino košta više nego prije. Ulaznice u jednom multipleksu koštaju od 38 do 50 kuna, ovisno o terminu prikazivanja i radi li se o pretpremijeri ili premijeri. Različiti dodaci za filmove duljeg trajanja, 3D prikaze ili pak posebna sjedala, stoje od tri do 10 kuna. Ulaznice za spektakle stoje između 60 i 120 kuna. Za kokice, pola litre pića i jednu čokoladicu izdvojit ćemo gotovo koliko i za kartu, 45 kuna.

Pročitajte i ovo Suša u Italiji - 3 dnevnik nove tv iz verone Najgora suša u posljednjih 70 godina: "Voda se ne smije koristiti za pranje automobila ni punjenje bazena, kazne su vrlo visoke"

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan SA SVIH STRANA Nakon dvije godine Ultra se vratila: "Iduća tri dana u Splitu nema spavanja, očekuje se 140 tisuća ljudi..."

Kultura se još ne da. Iz zagrebačkog kazališta Kerempuh, kažu, cijene neće dizati.

"Znamo da je platežna moć građana sve lošija i da teško žive, a smatramo da se u kazalište, kino i na koncerte mora i treba ići jer nas kultura čini boljim ljudima", rekla je Sonja Kovačević, ravnateljica Kerempuha.

Zabave i kulture, sudeći po potražnji, građani su se zaželjeli. Pitanje je dokle će to moći financijski izdržati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene