Nakon jučerašnje priče Dnevnika Nove TV o skoku cijena ulaznica za Nacionalni park Plitvička jezera - danas preokret.

Galerija


Nacionalni park povlači odluku o poskupljenju ulaznica za turističke agencije te one ostaju 200 kuna.

Vezani članci Nikola Vidaković - 1 Urod krumpira ove godine gotovo se prepolovio, a to će mu podebljati cijenu: ''Više nikad neće biti jeftin i podcijenjen kao što je bio'' Problemi s hranom - 5 Ministrica poljoprivrede otkrila kada će cijene prestati rasti: ''Pojedine kategorije poskupljuju jako brzo''

Iz putničkih agencija kažu - drago im je što je prevladao zdrav razum.

"Da su oni koji odlučuju o cijeni ulaznica shvatili problem u kojem bi se turističke agencije našle i ovim putem zahvaljujemo na brzoj reakciji, promjeni cijena. Da su te cijene ostale onako kako smo dobili u petak, agencije bi po svakom putniku, odnosno turistu gubile 50-ak kuna. U ovoj situaciji kada praktički spajamo kraj s krajem to bi bilo jako loše", smatra Tomislav Fain iz Udruhe putničkih agencija.

Dnevnik Nove TV jučer je izvijesti kako su preko noći u nacionalnom parku podigli cijene, ali kako je objasnio glasnogovornik Ognjen Borčić, ne zbog zarade.

"Osluškivali smo sustav ponude i potražnje, ovo je pravi tajming, Uprava je primijenila zakonsku odredbu i posjetitelji su zadovoljni. Tu govorimo o zadovoljstvu, sigurnosti, disperziji posjetitelja", rekao je Borčić.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr