Paketi marihuane, ilustracija (Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL)
Paketi marihuane, ilustracija (Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL)

Tri osobe uhićene su u srijedu u okolici Sarajeva u policijskoj akciji presjecanja lanca krijumčarenja droge, a jedan od privedenih muškaraca upravljao je automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, potvrdili su Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu te policija Bosne i Hercegovine.


U automobilu Renault Kangoo koji je policija zaustavila na naplatnim kućicama na autocesti kod mjesta Tarčin pronađeno je oko stotinu kilograma marihuane i uhićene su dvije osobe u tom vozilu.

Vezani članci Hrvatska kao migrantska ruta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 MUP o teškim optužbama: "Nismo uporabili sredstva prisile protiv migranata zatečenih u ilegalnom prelasku granice" Ilegalni migranti u Bosni i Hercegovini, ilustracija (Foto: AFP) Nerazjašnjene okolnosti: Na granici Hrvatske i BiH pronađeno 18 ozlijeđenih migranata

U pratnji tog automobila bio je Wolksvagen Polo s registracijskim pločicama Zagreba, a vozač je također uhićen.

Identitet i državljanstvo uhićenih osoba nisu objavljeni.

"Nakon kaznene obrade u policiji osumnjičeni za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga bit će predani Županijskkom tužiteljstvu", priopćila je policija.

Iz županijskog su tužiteljstva objasnili da je riječ o operaciji planiranoj u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA) i da je u automobilu kojim su se uhićeni koristili pronađena veća količina novca u različitim valutama, kao i mobilni telefoni, a sve će to biti predmetom dalje istrage. (Hina)