Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crne je boje

Kod Crikvenice pao meteorit: 'Pomozite nam pronaći ga!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Astronomi tvrde da je kod Crikvenice pao kamenčić iz svemira koji je 'preživio' prolaz kroz atmosferu pa pozivaju građane da im pomognu da ga nađu.

Stanovnici Istre i Primorja koji su 16. listopada oko 20:33 pogledali u nebo, imali su priliku vidjeti 'vatrenu kuglu' koja je čak osam sekundi letjela nebom. Nije se, međutim, radilo o NLO-u ili halucinaciji, već je negdje u zaleđe Crikvenice doletio ni manje ni više no meteorit kojeg astronomi pokušavaju pronaći, javlja Novi list.

>> Senzacija u Križevcima: Meteorit pao na isto mjesto kao i lani!

Njegov su pad snimile brojne kamere iz mreže takvih uređaja postavljenih na mnogim lokacijama u Hrvatskoj, no kako je za list pojasnio voditelj zvjezdarnice u Višnjanu Korado Korlević, njegov tim tek pokušava još više suziti područje na koje je meteorit mogao pasti. 'Prema našim procjenama meteorit je pao u zaleđe Crikvenice, približno na plohu Crikvenica – Selce – Bribir – Grižane, rekao je. Dodao je i da čekaju snimke iz Češke koje su možda bolje uhvatile pad te da još uvijek prikupljaju podatke o brzini vjetra i tlaku zraka koji je u tom trenutku zabilježen, kako bi mogli još preciznije pretpostaviti točku pada.

Korlević apelira na građane da ukoliko idu šetati navedenim područjima obrate pozornost na tlo i pomognu astronomima da pronađu meteorit. To će, kaže, pomoći znanstvenim istraživanjima po kojima je hrvatska ekipa s bazom u Višnjanu poznata u svjetskim krugovima. Kamenčić iz svemira koji je 'preživio' prolaz kroz atmosferu trebao bi biti veličine jajeta, sastavljen iz tvrdog materijala i potpuno crne boje. Pronalazak meteorita može se 'prijaviti' na telefon Zvjezdarnice Višnjan: 052 449 212.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragičan kraj potrage Pronađeno tijelo ribara koji je jutros nestao kod Cresa Ruska pravoslavna crkva sv. Nikole u Crikvenici crkva zjapi prazna Rusi žele obnoviti jedini pravoslavni hram u Hrvatskoj: "Treba im utočište u ovom vremenu"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene