Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvatile ga kamere

Senzacija u Križevcima: Meteorit pao na isto mjesto kao i lani!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamere Hrvatske meteorske mreže snimile su 10. svibnja u 23:20 sati let i pad meteorita u Koprivničko-križevačku županiju.

Precizni izračuni tek će pokazati točnu lokaciju, no senzacija je što je meteorit pao na isto mjesto gdje i lani u veljači. Tad je Hrvatsku kod Križevaca, nakon 60 godina, 'pogodio' meteorit od oko tri kilograma koji se rasprsnuo i rasuo na sve strane.

Pročitajte i ovo Tragedija u Kostanjevcu Riječkom - 2 tuga u Kostanjevcu Riječkom Mladiću osumnjičenom za smrt 16-godišnjeg prijatelja određen pritvor: Objavljeno što mu se stavlja na teret U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 2 UŽAS NA PROSLAVI Vlasnik kafića o tragediji: "Svaki dan su dolazili na sok, igrali su biljar, jednostavno su bili nerazdvojni"

>> Treba vam novaca? Idite u Križevce tražiti meteorite

Podsjetimo, krhotina meteorita mase oko 300 grama pronađena je na livadi sela Majurec, istočno od Križevaca, a bilo se procjenilo da je palo oko 3,5 kilograma kiše. Astronomska udruga 'Perzeidi' iz te županije tada je nudila nagradu od 100 do 200 eura ukoliko netko pronađe meteorit.

Dodajmo da meteorit možete prepoznati po crnoj boji, a površina mu nije sjajna već je mat. Ukoliko na sebi ima pukotine one će biti sive boje, jer je meteorit crn samo tamo gdje je izgorio. (A.E./ Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene