Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Centar za suočavanje s prošlošću Dokumenta, danas je u Kninu prvi put na jednom mjestu okupio predstavnike udruga stradalnika Domovinskog rata hrvatske i srpske nacionalnosti.


I jedni i drugi složili su se kako je težina zločina nemjerljiva. Nevažno je, kažu tko je i kakav zločin počinio. Svi zajedno trebamo raditi na procesuiranju krivaca, te pomoći obiteljima stradalih. Na tribini je upozoreno i na sporost pravosuđa u prikupljanju činjenica o zločinima. Ovim bi tempom, ističu, svi podaci na vidjelo izašli tek 2020. godine.

Vezani članci Marko Jelić - 3 Marko Jelić iz Knina u utrci za župana: "Svi su jednaki i to želim poručiti županiji. Zaostajemo, a za to nema valjanog razloga“ Kninska tvrđava Miloš Stojković koji je Knin nazvao srpskim teritorijem nije ni trebao biti tamo, nego na Baniji

'Ja ne dijelim žrtve. Isto kao što sam ja izgubila svog sina, tako je svaka majka kad izgubi dijete žalosna', rekla je Milena Perčin, majka poginulog hrvatskog branitelja. 'Meni je poznato da su mi roditelji stradali mjesec dana poslije Oluje', rekao je Jovan Berić.