Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruga stradalnika

Knin: 'Ne dijelimo žrtve ratnih zločina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Centar za suočavanje s prošlošću Dokumenta, danas je u Kninu prvi put na jednom mjestu okupio predstavnike udruga stradalnika Domovinskog rata hrvatske i srpske nacionalnosti.

I jedni i drugi složili su se kako je težina zločina nemjerljiva. Nevažno je, kažu tko je i kakav zločin počinio. Svi zajedno trebamo raditi na procesuiranju krivaca, te pomoći obiteljima stradalih. Na tribini je upozoreno i na sporost pravosuđa u prikupljanju činjenica o zločinima. Ovim bi tempom, ističu, svi podaci na vidjelo izašli tek 2020. godine.

Pročitajte i ovo Proslava Oluje - 1 Obljetnica Oluje Hrvatska obilježila dane ponosa i slave, zastava na kninskoj tvrđavi izmamila suze na oči: "Kad ti ubiju dijete, ubili su ti budućnost" Dizanje hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi 28. obljetnica Obilježavanje Oluje u Kninu, Plenković održao govor: "Nećemo dopustiti Srbiji da bude regionalni tužitelj i sudac"

'Ja ne dijelim žrtve. Isto kao što sam ja izgubila svog sina, tako je svaka majka kad izgubi dijete žalosna', rekla je Milena Perčin, majka poginulog hrvatskog branitelja. 'Meni je poznato da su mi roditelji stradali mjesec dana poslije Oluje', rekao je Jovan Berić.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene