Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivirano prije mjesec dana

Klizište na Pantovčaku opasno prijeti okolnim kućama: Tomašević objasnio u čemu je problem

Klizište na Pantovčaku pogoršava se iz dana u dan. Koliko su građani zabrinuti oko toga i što o tome ima za reći gradonačelnik Tomašević saznao je novinar Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Situacija na klizištu u predsjedničkom kompleksu na Pantovčaku koje se aktiviralo početkom ožujka puno je ozbiljnija nego se u prvi tren činilo.

Ovo je naime klizište staro 15 godina koje se ponovno aktiviralo i zbog kojeg je tlo propalo oko metar i pol, a stradale su rampa na glavnom ulazu i nadstrešnica.

Pročitajte i ovo Oleg Butković i Zoran Milanović Bura se ne stišava HDZ reagirao na Milanovićevo obraćanje, javio se i Butković: "Sam pao, sam se ubio!"

Vodovodne cijevi pucaju na dnevnoj bazi, a građani strahuju da se klizište ne proširi na dio sa stambenim objektima.

"Samo radi toga znamo ostati bez vode. Ostali smo bez vode konkretno u ponedjeljak,“ rekla je mještanka. 

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama...

Klizište na Pantovčaku - 1 Klizište na Pantovčaku - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Stanje se vidljivo pogoršava iz dana u dan. Cesta polako tone, sve na očigled okolnih stanara.

"Naše kuće se ne budu srušile. Valjda će misliti na predsjednika pa onda ćemo i mi bit sigurni,“ komentirao je jedan od mještana.

Pročitajte i ovo Fred Matić SDP Fred Matić o odluci Ustavnog suda: "Sjetim se vukovarskog pakla, krvi i smrti"


Uz jaku kišu, učestalo pucanje vodovodnih cijevi i izlijevanje velikih količina vode u šumu, samo su neki od razloga aktivacije klizišta.

Sve potvrđuje i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji potvruđuje kako situacija nije dobra.

"Vi znate da je klizište aktivno desetljećima i nažalost se nisu poduzele mjere koje su se trebale. Sada je to utrka s vremenom, kako da se što prije stabilizira situacija, a da se ne pogorša,“ rekao je Tomašević.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić na konferenciji za medije Nakon upozorenja Ustavnog suda Benčić: "Do kada vrijedi zabrana Milanoviću? Zauvijek?"

Gradonačelnik je nadodao i da će grad Zagreb izdvojiti koliko je god potrebno kako bi se klizište saniralo budući da se radi o pitanju javnog interesa.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

No ostaje nepoznanica koliko je radovi koštati i trajati. Tomašević tvrdi kako situacija nije jednostavna.

"Neke metode stabilizacije klizišta mogu zapravo još i pogoršati stvar, tako da su angažirani različiti stručnjaci koji na tome rade.
Svi najveći stručnjaci za klizišta rade na tome,“ nadodao je Tomašević.

Pročitajte i ovo Požar u Crikvenici Požar je izazvao oštećenja Dvojica privedena zbog izazivanja nekoliko požara u Crikvenici

Klizište u uredu predsjednika jedno je od 20 koje se nalaze na Pantovčaku, a dosad nije bilo štete na stambenim objektima.

Problem traje, a rješenja nema na vidiku.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene