Kineski premijer Li Keqiang poslao je video poruku u povodu otvaranja Pelješkog mosta kojeg je nazvao "šarenom dugom".


Na svečanosti otvorenja Pelješkog mosta puštena je video poruka kineskog premijera. Li Keqiang je poručio da dijeli zadovoljstvo i radost sa svima koji su prisutni na otvorenju zbog otvorenja Pelješkog mosta. U ime kineske vlade čestitao je hrvatskoj Vladi i narodu na otvorenju mosta.

 "Još prije tri godine smo premijer Plenković i ja pod kišom obišli gradilište i zajedno pritisnuli gumb zabijača stupova za glavni stup mosta", rekao je.

Marjan Pipenbaher I glavni projektant Pelješkog mosta konačno odahnuo: "To je bilo deset godina brige, ali jučer i danas je stiglo veselje"

Keqiang kaže i kako most odražava prijateljske odnose Hrvatske i Kine te je također odraz i suradnje Kine i Europske unije. Ističe kako je strateški projekt koji pokazuje smjer dugoročne suradnje.

Istaknuo je kako su se od tada pojavile brojne poteškoće, kao što je pandemija COVIDA-19, no da je most napokon dovršen.

Svečano otvaranje Pelješkog mosta iz minute u minutu pratite >>OVDJE

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju